Αρχική >> Διατροφή >> Συνταγές για Παιδιά >> Κολοκυθομπιφτέκια με Φρέσκια Αναρή

Τα κολοκυθομπιφτέκια του Mr.P

Κάθε μήνας και κάθε εποχή έχει τη χάρη του και ο κάθε ένας από εμάς έχει τις προτιμήσεις του. Το καλοκαίρι είναι μια πανέμορφη εποχή και η αγαπημένη του Mr. P, Για τη mommy όμως, είναι το Φθινόπωρο και αγαπημένος μήνας ο Σεπτέμβριος. Πολλοί είναι οι λόγοι γιατί, αλλά ένας από αυτούς είναι και το γεγονός ότι το καλάθι μας γεμίζει με νόστιμα λαχανικά, όπως είναι και τα πολύ θρεπτικά κολοκύθια.

Διαλέγουμε πράσινα κολοκυθάκια και μαζί με την αγαπημένη μας Φρέσκα Αναρή Χαραλαμπίδης Κρίστης φτιάχνουμε νόστιμα κολοκυθομπιφτέκια και τα σερβίρουμε σε ντιπ γιαουρτιού.

Βουτάμε τα μπιφτεκάκια μας και μασουλώντας βλέπουμε και καμιά ταινία.

Υλικά

  • 1 μεγάλο κολοκύθι πράσινο
  • Φρέσκο δυόσμο
  • Φρέσκο μαϊντανό
  • 200γρ. Αναρή Φρέσκια Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 2 αυγά
  • 1 φλυντζ. Αλεύρι
  • 1 κουτ. baking powder
  • 1 κουτ πάπρικα
  • 1 κουτ. κύμινο
  • Λίγο αλάτι

Για το ντιπ

  • Ένα μικρό γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης στραγγάτο πλήρες
  • Λίγο δυόσμο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

 

Τρίβουμε το κολοκύθι και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει. Το σφίγγουμε με τις παλάμες μας για να φύγει το επιπλέον υγρό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και το μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Συμπληρώνουμε με δύο αυγά, την πάπρικα, το κύμινο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder.
Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την αναρή, αφού τη θρυμματίσουμε και ανακατεύουμε και πάλι.
Τέλος προσθέτουμε κι’ άλλο αλεύρι αν χρειάζεται.
Το μίγμα μας πρέπει να μπορεί να πλάθεται.
Αφήστε το μίγμα, σκεπασμένο για 10 λεπτά
Ακολούθως πλάστε σε μικρά, λεπτά μπιφτεκάκια.

Μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να κοκκινίσουν ή στο τηγάνι με λίγο coconut oil στον πάτο για να μην κολλήσουν

…και έφαγαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!