Αρχική >> Διατροφή >> Συνταγές για Παιδιά >> ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

Μια παιχνιδιάρικη ιδέα σας προτείνω για να δροσίσουμε τα παιδιά μας.
Και τι πιο υγιεινό από ένα σπιτικά φτιαγμένο παγωτό με το θρεπτικό μέλι και γιαούρτι, αλλά και με τα γεμάτα βιταμίνες φρούτα.
Αναπροσαρμόστε τη συνταγή με φρούτα του γούστου σας, όπως κεράσια, ροδάκινα, βερύκοκα κ.λ.π.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ( για 8 κομμάτια)
—————————————
2 φλ.γάλα φρέσκο Χαραλαμπίδης-Κρίστης
400 γρ κεσεδάκια Στραγγάτο γιαούρτι 2% Χαραλαμπίδη-Κρίστης
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
, 3 κ.σούπας  μέλι
1 φακελάκι ζελατίνη διαλυμένη σε 1/3 φλ ζεστό νερό
1/2 φλ φρέσκο μάγκο
1/2 φλ φρέσκα η κατεψυγμένα raspberries
1 κ.σούπας πάστα ή essence βανίλιας

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
=================
Βάζουμε τη ζάχαρη και το γάλα σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε  λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη ζελατίνα και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη πολύ καλά.
Βάζουμε σε μπλέντερ ξεχωριστά τα φρούτα.
Βάζουμε το μπολ με το μείγμα γιαουρτιού στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα και να αρχίσει να σφίγγει.
Το κτυπάμε με μίξερ χεριού να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη. Μοιράζουμε το μείγμα στα 2 και με σπάτουλα ανακατευούμε στο καθένα το πολτό φρούτων μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Τα μοιράζουμε αν θέλουμε σε ειδικές φορμίτσες για παγωτά. Σε διαφορετική περίπτωση τα μοιράζουμε σε φόρμες της αρεσκείας μας.
Τα βάζουμε ξανά στη κατάψυξη για τουλάχιστον ένα βράδι πριν το ξεφορμάρουμε.

TIP: Σε περίπτωση που θα διαλέξετε άλλα φρούτα, προσέξτε να μην περιέχουν πολλή ποσότητα νερού γιατί θα μας νερώσει το παγωτό μας.

Συνταγη απο: Angels Recipe by Louiza Zembyla