Home >> Nutrition >> Children Recipes >> Γιαουρτοτάρτα με Blueberries

Για την κρέμα

  • λάδι καρύδας για άλειμμα της φόρμας
  • 10γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 60ml νερό
  • 300γρ. γιαούρτι
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 100ml γάλα
  • 130γρ. μέλι
  • 30ml λεμόνι
  • 200γρ. blueberries παγωμένα

Για τη βάση

  • 200gr. δημητριακά
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο
  • λίγο μέλι

Για τη βάση: Κτυπάμε 200γρ από τα αγαπημένα δημητριακά του παιδιού μας στο blender μέχρι να γίνουν σκόνη. Αν είναι άγλυκα προσθέτουμε λίγο μέλι και 100γρ. βούτυρο λιωμένο.
Λαδώνουμε μια φόρμα κέικ ή 2-3 μικρότερες για μικρές τάρτες και βάζουμε μέσα το μίγμα δημητριακών πιέζοντάς το καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για την κρέμα: Βάζουμε τα παγωμένα φρούτα σε 100ml γάλα και αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Οταν ξεπαγώσουν τα κτυπάμε στο μπλεντερ και επειτα τα περνάμε από σουρωτήρι για να χωρίσουμε το χρωματιστό γάλα από τα μικρά κομμάτια του φρούτου.
Βάζουμε 300γρ. γιουρτιού σε ένα μπωλ. τα κτυπάμε λίγο και έπειτα προσθέτουμε το χρωματιστό γάλα και το μέλι. Τα κτυπάμε όλα μαζί μέχρι να αναμυχθούν καλά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεστένουμε σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα ετοιμάζουμε το μίγμα ζελατίνης βάζοντας την σκόνη σε 60 ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά για διαλυθεί. Αφού ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το μίγμα κρέμας και ζελατίνης στο χωματιστό γιαούρτι.
Βγάζουμε από το ψυγείο την φόρμα με τη βάση και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα γιαουρτιού.
Βάζουμε ξανά στο φυγείο για 2-3 ώρες και έπειτα ξεφορμάρουμε. Η γιαουρτόταρτά μας είναι έτοιμή για να την απολαύσει ο Mr.P μαζί με την ξεχωριστή του παρέα!
…και έφαγαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.