Home >> Nutrition >> Children Recipes >> Κεφτεδάκια φρέσκιας αναρής με σπανάκι και σως ντομάτας

Υλικά για 20-25 κεφτέδες

  • 400γρ φρέσκια αναρή Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 2 αυγά
  • 60γρ αναρή ξερή Χαραλαμπίδης Κρίστης, τριμμένη
  • 70γρ ψημένο σπανάκι
  • 4-5 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι
  • 4-5 κουταλιές αλεύρι

Υλικά για σως

  • 15-20 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγοελαιόλαδο
  • 300ml νερό
  • λίγο δυόσμο ξερό

Σε ένα μπωλ βάζουμε τη φρέσκια αναρή και με ένα πιρούνι την ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ξερή αναρή, το ψιλοκομμένο ψημένο σπανάκι (αφού έχει κρυώσει) τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το μίγμα να αναμιχθεί καλά. Επειτα προσθέτουμε σιμιγδάλι ψιλό και αλεύρι μέχρι το μίγμα μας να μπορεί να πλάθετε.
Σε ένα πιάτο βάζουμε αλεύρι και σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε μικρούς στρογγυλούς κεφτέδες με το μίγμα αναρής και τους βουτάμε στο μίγμα που ετοιμάσαμε με αλευρι και σιμιγδάλι. Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε ένα δίσκο και αφήνουμε στο ψυγείο για 8-10 ώρες για να σφίξουν. Καλύτερα να τους φτιάξουμε το βράδυ για να τους ψήσουμε την επόμενη μέρα, για μεσημεριανό ή βραδινό.
Για να τους ψήσουμε. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό. Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τους κεφτέδες μας μέσα. Μόλις οι κεφτέδες μας ανέβουν στην επιφάνεια του νερού τότε έχουν ψηθεί.

Για το σως: Κόβουμε τα ντοματίνια στα 4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι τον ξερό δυόσμο και τα ντοματίνια. Αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν και έπειτα βάζουμε το νερό. Σιγοψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να λιώσουν καλά.
Οταν το σως είναι ετοιμο βάζουμε μέσα τις μπαλίτσες και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με λίγη αναρή ξερή και λίγο δυόσμο τριμμένο.

…και έφαγαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!