29/06/2016...

Τηγανίτες με φρέσκια αναρή Χαραλαμπίδης Κρίστης και άρωμα λεμονιού

Το Σαββατιάτικο πρωινό του Mr.P

Κάθε Σάββατο πρωί, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, καθόμαστε όλοι στην αυλή, τρώμε το πρόγευμά μας και απολαμβάνουμε την ησυχία του σπιτιού μας μετά από μια κουραστική εβδομάδα. Μέχρι η mommy να φτιάξει το πρωινό, ο Mr.P μαζί με τον daddy ποτίζουν τα δέντρα. Αγαπημένο και των δύο η λεμονιά μας που αυτο τον καιρό έχει μικρά πράσινα λεμόνια που μοσχοβολάνε.
Αυτό το Σάββατο η mommy συνδύασε αγαπημένα υλικά και έφτιαξε ένα ξεχωριστό πρωινό με γευστική φρέσκια αναρή Χαραλαμπίδης Κρίστης και άρωμα από τα πράσινα λεμόνια της αυλής.

Υλικά:

  • 1 αυγό
  • 1 φλυντζάνι γάλα
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 150γρ. αναρής
  • ξύσμα από 2 λεμονια
  • λίγο μέλι

Ανακατεύουμε την αναρή με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το ξύσμα από λεμόνι προσθέτουμε λίγο μέλι και ανακατεύουμε ελαφρά
Σε ένα άλλο μπωλ κτυπάμε τα αυγά. προσθέτουμε το γάλα και κτυπάμε καλά. Επειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα μέχρι το μίγμα μας να είναι ομοιογενές. Προσθέτουμε λίγο μέλι και ανακατεύουμε ξανά
Προσθέτουμε στο μίγμα την αναρή και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ζεστένουμε ένα ξέβαθο τηγάνι. Βάζουμε με ένα πινέλο λίγο λάδι καρύδας και μετά βάζουμε μία κουταλιά από το μίγμα. Αφήνουμε λίγη ώρα να ψηθεί και γυρνάμε. Μόλις ψηθεί βγάζουμε την τηγανίτα και επαναλαμβάνουμε.
Φτιάχνουμε περίπου 5 μεγάλες τηγανίτες
Σερβίρουμε με λίγο μέλι και λίγο ακόμα ξυσμα λεμονιού.
…και φάγανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

29/06/2016...

Brunch Muffins με αναρή και δυόσμο

Brunch Time with Mr.P

Το brunch είναι το αγαπημένο γεύμα της Κυριακής και για τη mommy και για τον Mr.P . O daddy αν και προτιμάει ένα πλούσιο μεσημεριανό, δεν μας χαλάει χατίρι και μας ακολουθεί. Σήμερα δεν θα πάμε έξω για brunch αλλά θα το φτιάξουμε σπίτι και θα το απολαύσουμε στην αυλή μας.
Μαζί με τα αυγά μας, τα οποία δεν λείπουν ποτέ από το πρωινό, ή το brunch μας σήμερα φτιαξαμε και muffins με φρέσκια αναρή Χαραλαπίδη Κρίστη.

Υλικά:

  • 2 αυγά
  • 150ml λάδι
  • 300ml γάλα
  • 400γρ αλεύρι
  • 3 κουταλάκια baking powder
  • 300γρ. αναρή φρέσκια ανάλατη
  • 50γρ. αναρή ξερή
  • 1 ματσάκι δυόσμο μόνο τα φύλλα
  • λίγο σουσάμι

Κτυπάμε τα αυγά καλά να αφρατέψουν, έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και το γάλα και αναμιγνύουμε καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε. Κόβουμε την αναρή σε μικρά μικρά κυβάκια. Πλένουμε το δυόσμο και ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε τη φρέσκια αναρή και τον δυόσμο στο μίγμα και ανακατέβουμε απαλά.
Έπειτα λαδώνουμε μικρά φορμάκια και τα γεμίζουμε με το μίγμα. Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμα τα muffins μας για να τα απολαύσουμε στο Κυριακάτικό μας Brunch.

…και έφαγαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!