29/06/2016...

Παγωμένο fondue γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα.

Mr. P’s Fondue με γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κριστης Στραγγατο

Το απογευματινό μας σνακ σχεδόν πάντα συμπεριλαμβάνει νόστιμα και γευστικά φρούτα εποχής. Η mommy διαλέγει πάντα τα πιο φρέσκα και τα ετοιμάζει για όλη την οικογένεα σε μικρά κομμάτια. Συνήθως τα συνοδεύουμε με τυράκι. Σήμερα όμως η mommy σκέφτηκε κάτι διαφορετικό. Να φτιάξει Fondue γιαουρτιού για να βουτάμε τα αγαπημένα μας φρούτα!

Υλικά:

  • 300γρ. γιαούρτι
  • 50γρ. τυρί κρέμα
  • 2κουταλιές μέλι
  • 2κουταλιές κουταλιά σιρόπι σφενδάμου
  • Λίγη κανέλα
  • Φρούτα εποχής σε κομμάτια

Ανοίγουμε μια συσκευασία του γιουρτιού Χαραλπίδης Κρίστης Στραγγάτο 300γρ και αφαιρούμε το 1/3 της ποσότητας. Επειτα, ανακατεύουμε όσο έχει μείνει μέσα.
Προσθέτουμε το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου το τυρί κρέμα και την κανέλα και ανακατεύουμε ξανά και κλείνουμε τη συσκευασία.
Σε ένα μεγάλο πιάτο κόβουμε σε κομμάτια διάφορα φρούτα εποχής. Βάζουμε την συσκευασία όπως είναι στη μέση. Την ανοίγουμε και απολαμβάνουμε τα φρούτα μας με νοστιμότατο γιούρτι Χαλαμπίδης Κρίστης στραγγάτο.
…και έφαγαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

29/06/2016...

Γιαουρτοτάρτα με Blueberries

Η γιαουρτόταρτα του Mr.P

Σήμερα ο Mr.P είναι καλεσμένος στις φίλες του, τη Βικτώρια και τη Σαλώμη για απογευματινό παιχνίδι. Είναι όμως λιγάκι αγχωμένος γιατί σκέφτεται τι να πάρει μαζί του για να εντυπωσιάσει τα κορίτσια που τους αρέσουν πολύ τα γλυκά αλλά να είναι ταυτόχρονα και υγιεινό. Τη λύση φυσικά την έχει η mommy η οποία έφτιαξε γιαουρτόταρτες με προϊοντα Χαλαμπίδης Κρίστης.
Ετσι ο Mr. P θα είναι έτοιμος να εντυπωσιάσει τις φίλες του με ένα νόστιμο και υγιεινό γλυκό.

Για την κρέμα

  • λάδι καρύδας για άλειμμα της φόρμας
  • 10γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 60ml νερό
  • 300γρ. γιαούρτι
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 100ml γάλα
  • 130γρ. μέλι
  • 30ml λεμόνι
  • 200γρ. blueberries παγωμένα

Για τη βάση

  • 200gr. δημητριακά
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο
  • λίγο μέλι

Για τη βάση: Κτυπάμε 200γρ από τα αγαπημένα δημητριακά του παιδιού μας στο blender μέχρι να γίνουν σκόνη. Αν είναι άγλυκα προσθέτουμε λίγο μέλι και 100γρ. βούτυρο λιωμένο.
Λαδώνουμε μια φόρμα κέικ ή 2-3 μικρότερες για μικρές τάρτες και βάζουμε μέσα το μίγμα δημητριακών πιέζοντάς το καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για την κρέμα: Βάζουμε τα παγωμένα φρούτα σε 100ml γάλα και αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Οταν ξεπαγώσουν τα κτυπάμε στο μπλεντερ και επειτα τα περνάμε από σουρωτήρι για να χωρίσουμε το χρωματιστό γάλα από τα μικρά κομμάτια του φρούτου.
Βάζουμε 300γρ. γιουρτιού σε ένα μπωλ. τα κτυπάμε λίγο και έπειτα προσθέτουμε το χρωματιστό γάλα και το μέλι. Τα κτυπάμε όλα μαζί μέχρι να αναμυχθούν καλά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεστένουμε σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα ετοιμάζουμε το μίγμα ζελατίνης βάζοντας την σκόνη σε 60 ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά για διαλυθεί. Αφού ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το μίγμα κρέμας και ζελατίνης στο χωματιστό γιαούρτι.
Βγάζουμε από το ψυγείο την φόρμα με τη βάση και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα γιαουρτιού.
Βάζουμε ξανά στο φυγείο για 2-3 ώρες και έπειτα ξεφορμάρουμε. Η γιαουρτόταρτά μας είναι έτοιμή για να την απολαύσει ο Mr.P μαζί με την ξεχωριστή του παρέα!
…και έφαγαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.