Ιστορική αναδρομή

Γαλακτοβιομηχανία ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΛΤΔ

1945 – Η εταιρεία Χαραλαμπίδης ιδρύεται από τους Ευρή Νικολαϊδή και Τάκη Χαραλαμπίδη. Είναι μια μικρή βιοτεχνία που διοχετεύει γάλα στα γειτονικά σπίτια.

1956 – Εντάσσονται στην εταιρεία οι Λουκής Χαραλαμπίδης και Δημητράκης Χαραλαμπίδης. Μετονομασία της επιχείρησης σε Charalambides Dairy Farm.

1957 – Έτος σταθμός για την εταιρεία αφού εφάρμοσε για πρώτη φορά στην Κύπρο τη μέθοδος της παστερίωσης.

1959 – Έρχονται τα πρώτα μηχανήματα από Γερμανία και ξεκινάει η παστερίωση.

1968 – Η εταιρεία μετονομάζεται σε Γαλακτοκομεία Χαραλαμπιδη Λτδ

1970 – Κυκλοφορεί για πρώτη φορά το αρωματισμένο γάλα Χαραλαμπίδη, το γνωστό «γαλατάκι».

1971 – Η συσκευασία αλλάζει σε pure pack με το γνωστό ορθογώνιο σχήμα.

1996 – Πιστοποίηση εταιρείας με το σύστημα ποιότητας ISO

2000 – Πιστοποίηση με το σύστημα ποιότητας HACCP

2002 – Ξεκινάει η συνεργασία της Χαραλαμπίδης με την ΔΕΛΤΑ

2003 – Το γάλα Χαραλαμπίδης αλλάζει το εικαστικό και εισάγει το πώμα ασφαλείας στην χάρτινη συσκευασία.

2006 – Λανσάρετε το διάφανο πλαστικό μπουκάλι, παράλληλα με τις χάρτινες συσκευασίες. Την ίδια χρονιά το αγελαδάκι εμφανίζεται στις συσκευασίες.

2007 – Ξεκινά η συνένωση της Χαραλαμπίδης με την Κρίστης κάτω από την ομπρέλα της Vivartia και δημιουργείται η νέα εταιρεία Vivartia (Cyprus) Ltd.

2009 – Λανσάρετε το γιαούρτι Χαραλαμπίδης active, με φυτικές ίνες και προβιοτικά, αλλά και το πρώτο γάλα με φυτικές ίνες για καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

2009 – Δημιουργείται το Γαλαξίας κλαμπ, για τους μικρούς καταναλωτές, με δώρα και παιχνίδια.

2010 – Λανσάρεται η πρώτη ολοκληρωμένη γκάμα φρέσκων Βιολογικών προϊόντων

Γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙΣΤΗΣ ΛΤΔ

1961 – Ιδρύεται η γαλακτοβιομηχανία Κρίστης παράγοντας αρχικά μόνο φρέσκο γάλα.

1974 – Ημερομηνία σταθμός για την εξέλιξη της εταιρείας με τη δημιουργία μονάδας παραγωγής τυροκομικών.

1985 – Η Κρίστης μεταφέρεται σε νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού. Έκτοτε αναπτύσσεται και επεκτείνει συνεχώς όλες τις μονάδες παραγωγής της με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας και παραγωγής.

1994 – Λανσάρεται το Κριστης στραγγάτο και η πρώτη οικογενειακή συσκευασία σε γιαούρτι 1 κιλού.

1999 – Η Κρίστης δημιουργεί νέα, υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής τυροκομικών με εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών

2005 – Λανσάρεται η οικογενειακή συσκευασία φιάλης 1,5 Λίτρου στο φρέσκο γάλα

Γαλακτοβιομηχανία ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ ΛΤΔ

2012 – Δημιουργείται η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ Λτδ, μετά την εξαγορά του 90% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia (Cyprus) Ltd από τις εταιρείες του Ομίλου Κωνσταντίνου Ν. Σιακόλακαι την οικογένεια Χαραλαμπίδη. Η ΔΕΛΤΑ Ελλάδος διατηρεί το 10%.

2013 – Η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ δημιουργεί νέα δεδομένα στην εγχώρια αγορά φρέσκου γάλακτος με το λανσάρισμα της ολοκαίνουργιας και καινοτόμου ημιδιάφανης συσκευασίας 2 λίτρων, με χερούλι.