Τυροκομικά προϊόντα

Τα τυροκομικά προϊόντα, πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Τα τυροκομικά προϊόντα έχουν μεγάλη θρεπτική αξία, αφού είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες, στοιχεία απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού. Ανάλογα με τη μέθοδο παρασκευής τους τα τυροκομικά προϊόντα περιέχουν 10 ως 30% πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, που περιέχουν όλα από τα απαραίτητα αμινοξέα σε ποσά ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού. Τα οφέλη από την κατανάλωση τους είναι πάρα πολλά, και συνιστάται ιδιαίτερα σε άτομα με υψηλές ανάγκες ασβεστίου όπως παιδιά, εγκύους κ.λ.π. Για αυτό τα τυροκομικά προϊόντα, πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Το χαλλούμι είναι το κατεξοχήν κυπριακό τυροκομικό προϊόν. Είναι ημίσκληρο τυρί, το οποίο κατασκευάζεται από μείγμα αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος ή το παραδοσιακό από αιγοπρόβειο γάλα και αποτελεί γευστική επιλογή σε κάθε γεύμα.