17/04/2019...

TRIFLE ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Υλικά:

——-

500 γρ φρέσκια ελαφριά κρέμα Χαραλαμπίδης Κρίστης

250 γρ φρέσκια ολόπαχη κρέμα Χαραλαμπίδη Κρίστης

1+1/2 φλ. Σπιτικό γλυκό αμυγδάλου

2 πακέτα μπισκότα σαβουγιάρ

1 ποτήρι φρέσκο γάλα ελαφρύ Χαραλαμπίδη Κρίστης

3 κ.σούπας corn flour

1 φλ.αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα

3 κ.σούπας λικέρ φράουλας ή κονιάκ

12-15 μεγάλες φράουλες κομμένες σε χοντρές φέτες

 

Πως το φτιάχνουμε

——————–

Ενώνουμε τις 3 κρέμες σε ένα μπολ και αφού τις ανακατέψουμε καλά τις μοιράζουμε και βάζουμε τη μισή ποσότητα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί λίγο.

Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε το αμυγδαλωτό και το corn flour. Ανακατεύουμε καλά.

Μόλις ζεσταθεί η κρέμα τη ρίχνουμε στο μείγμα με το γλυκό αμυγδάλου και ανακατεύουμε ξανά καλα.

Μεταφέρουμε όλο το μείγμα ξανά στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Βάζουμε το γάλα με το λικέρ σε ένα μπολ και  μουλιάζουμε σε αυτό τα μισά μπισκότα.

Τα στρώνουμε στη βάση ενός μπολ με ποδαράκι. Από πάνω βάζουμε τις φράουλες και πάνω από αυτές το 1/3 από τη κρέμα που φτιάξαμε.

Συνεχίζουμε με το ίδιο μοτίβο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και για ακόμη 2 στρώσεις.

Πάνω από τη τελευταία δόση κρέμας, απλώνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Κρατάμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

 

Συνταγή: Λουίζα Ζεμπύλα

 

15/04/2019...

TRIFLE ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Υλικά:

——-

500 γρ φρέσκια ελαφριά κρέμα Χαραλαμπίδης Κρίστης

250 γρ φρέσκια ολόπαχη κρέμα Χαραλαμπίδη Κρίστης

1+1/2 φλ. Σπιτικό γλυκό αμυγδάλου

2 πακέτα μπισκότα σαβουγιάρ

1 ποτήρι φρέσκο γάλα ελαφρύ Χαραλαμπίδη Κρίστης

3 κ.σούπας corn flour

1 φλ.αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα

3 κ.σούπας λικέρ φράουλας ή κονιάκ

12-15 μεγάλες φράουλες κομμένες σε χοντρές φέτες

 

Πως το φτιάχνουμε

——————–

Ενώνουμε τις 3 κρέμες σε ένα μπολ και αφού τις ανακατέψουμε καλά τις μοιράζουμε και βάζουμε τη μισή ποσότητα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί λίγο.

Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε το αμυγδαλωτό και το corn flour. Ανακατεύουμε καλά.

Μόλις ζεσταθεί η κρέμα τη ρίχνουμε στο μείγμα με το γλυκό αμυγδάλου και ανακατεύουμε ξανά καλα.

Μεταφέρουμε όλο το μείγμα ξανά στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Βάζουμε το γάλα με το λικέρ σε ένα μπολ και  μουλιάζουμε σε αυτό τα μισά μπισκότα.

Τα στρώνουμε στη βάση ενός μπολ με ποδαράκι. Από πάνω βάζουμε τις φράουλες και πάνω από αυτές το 1/3 από τη κρέμα που φτιάξαμε.

Συνεχίζουμε με το ίδιο μοτίβο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και για ακόμη 2 στρώσεις.

Πάνω από τη τελευταία δόση κρέμας, απλώνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Κρατάμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

 

Συνταγη απο: Λουιζα Ζεμπυλα