22/12/2017...

Σοκολατάκια πραλίνες με κρέμα γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης

Αν αγαπάτε την σοκολάτα και τον καφέ αυτά τα εύκολα φτιαγμένα με κρέμα γάλακτος

σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν!

Βαθμός Δυσκολίας: Eύκολο  Χρόνος Ετοιμασίας: 20΄

95 θερμίδες το κάθε ένα

Θα χρειαστούμε ένα ταψί διαστάσεων 28x21X3 εκ. του οποίου στρώνουμε τη βάση και τις άκρες με μεμβράνη ειδική για φούρνο μικροκυμάτων, με μπόλικη να περισσεύει γύρο-γύρο.

ΥΛΙΚΑ

Για 50 σοκολατάκια

1100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70% κακάο, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια

400 γρ. κρέμα γάλακτος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

1 κουταλάκι αλάτι

160 γρ. χοντροκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Σκόνη κακάο για επάλειψη

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας, χωρίς όμως να κοχλάζουμε την κρέμα.

  2. Ρίχνουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει καλά και να γυαλίζει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα.

  3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα να σφίξει.

  4. Αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια μεγάλη σανίδα κοπής και κόβουμε το μείγμα με ένα μεγάλο μαχαίρι σε κύβους.

  5. Σ’ ένα μπολ, κοσκινίζουμε το κακάο και ρίχνουμε λίγα – λίγα τα παγωμένα σοκολατάκια μέχρι το κακάο να κολλήσει στα σοκολατάκια.

  1. Σερβίρουμε τα σοκολατάκια πασπαλισμένα με ακόμα λίγο κακάο. Τα φυλάμε στο ψυγείο σφραγισμένα μέχρι και 10 μέρες.

28/11/2017...

CHEESECAKE ΜΕ Sour Cream ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

CHEESECAKE με Sour Cream ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ. ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ, Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ CHEESECAKE ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΓΛΥΚΟ.

Χρόνος Ετοιμασίας: 20, Χρόνος Ψησίματος: 45΄ Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

320 θερμίδες ανά 100 γρ.

Θα χρειαστούμε ένα ταψί με αφαιρούμενη βάση διαμέτρου 20 εκ.

ΥΛΙΚΑ

Για 8 μερίδες

Για τη βάση

140 γρ. μπισκότα Digestive αλεσμένα

1 κουταλιά κακάο

40 γρ. μαργαρίνη

Για τη γέμιση

400 γρ. τυρί κρέμα

180 γρ. ζάχαρη

1 κουτάλια Custard Powder

3 αβγά

150 γρ. Sour Cream ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ διαλυμένα σε 50 ml ζεματιστό νερό

170 γρ. σοκολάτα λιωμένη

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση του cheesecake. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε τα μπισκότα, το κακάο και τη μαργαρίνη. Αλέθουμε για να ενωθούν τα υλικά μας και πιέζουμε το μείγμα στη βάση του ταψιού μας.

  2. Ρίχνουμε στο πολυμίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, την Custard Powder, τα αβγά, τη Sour Cream και τον διαλυμένο καφέ. Κτυπάμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Σταματάμε το κτύπημα, ρίχνουμε στο μείγμα τη σοκολάτα και κτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.

  3. Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση του μπισκότου και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Ψήνουμε το cheesecake για 40 λεπτά.

  4. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει πριν το σερβίρουμε.

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδου