18/09/2017...

RED VELVET CHEESY BROWNIES

Στα brownies σχεδόν κανείς δε μπορεί να αντισταθεί! Πόσο μάλλον σε αυτά που αφορούν τη Red-velvet εκδοχή, με το μαλακό τυρί, και που κυρίως φτιάχνονται με τη βελουδένια Sour cream της αγαπημένης μας εταιρείας @CharalambidesChristis! #SourCream #CharalambidesChristis #ToKaliteroMas 

 

Τα υπόλοιπα λόγια είναι περιττά!❤️❤️

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ( για περίπου 25 μέτρια κομμάτια)
——————————————————–
2 αυγά βιολογικά
1/2 μέτριο φλ. ανάλατο βούτυρο
200 γρ σοκολάτα υγείας (καλής ποιότητας)
3/4 φλ. Καστανή ζάχαρη
2 κ.σούπας άσπρο ξύδι-1/2 κ.γλυκού αλάτι
2 κ.σούπας πάστα βανίλιας
1 κ.σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ( ή και περισσότερο αν θέλετε)
3/4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις- 1 κ.γλυκού baking powder
3 κ.σούπας Sour cream Charalambides-Christis
Για την επικάλυψη τυριού: 1+1/2 φλ μαλακό τυρί, 1 κ.σούπας ζάχαρη, 1 κ.γλυκού corn flour, 1 κ.σούπας πάστα βανίλιας.

ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
————————

Κτυπάμε τα 2 αυγά ελαφριά και προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175ο (αέρα)
Βάζουμε σε μία μέτρια αντικολλητική κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα και σε μέτρια φωτιά τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χρώμα, τη βανίλια,  το sour cream, και το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά με αυγοδάρτη.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, προσθέτοντας το αλεύρι και το b.p, μέχρι να μας δώσει μια λεία και ρευστή ζύμη.
Παίρνουμε ένα μέτριο τετράγωνο σιλικοτάτο ταψί. Αν δεν έχουμε σιλικόνης, το επενδύουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε μέσα τη ζύμη, φροντίζοντας να αφήσουμε τουλάχιστον 5-6 κ.σούπας από αυτή στην άκρη.
Σε ένα μπολ, κτυπάμε όλα τα υλικά της επικάλυψης μέχρι να ενωθούν καλά. Στρώνουμε το μείγμα αυτό πάνω από τη ζύμη.
Πάνω από αυτό βάζουμε ασυγίριστα την υπόλοιπη ζύμη και με ένα πιρούνι τη τραβάμε σε διάφορες κατεύθυνσεις για να δημιουργηθούν σχήματα.
Ψήνουμε για 22 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ταψί μας για ακόμη 1 λεπτό μέσα στο φούρνο πριν το βγάλουμε έξω. Μπορεί να σας φανεί λίγο ρευστό αλλά έτσι θα πρέπει να είναι.
Το αφήνουμε να κρυώσει ΕΝΤΕΛΩΣ, το βάζουμε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα κόβουμε τα brownies μας σε κομμάτια.

TIP
—-
Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι και 2 βδομάδες καλά κλειστά σε tupper. Στη κατάψυξη δε μπορούμε να τα διατηρήσουμε μέχρι και 1 μήνα!

18/11/2015...

Μακαρόνια με κρέμα γάλακτος και λιαστή ντομάτα

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 200ml κρέμα γάλακτος XΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 10-12 λιαστές ντομάτες
  • 3 κ.σούπας λευκό κρασί
  • 1 κ.σούπας βούτυρο για το τσιγάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας

 

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες σε κομματάκια.
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από λίγο προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες. Με το που δούμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να έχουν μαλακώσει, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε για λίγο ακόμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Κατόπιν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 5-10 λεπτά.
Σβήνουμε και ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.