19/06/2017...

Η πιο εύκολη τυρόπιτα

ΥΛΙΚΑ για 1 ταψί

 

80 ml ελαιόλαδο
150 ml γάλα
2 αυγά
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 καλά γεμάτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
5 φύλλα φρέσκο δυόσμο
1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο
120 γρ. χαλούμι  Πισσουρκωτικο  Χαραλαμπίδης –  Κρίστης κομμένο σε μικρούς κύβους
100 γρ. φέτα  Χαραλαμπίδης -Κρίστης κομμένη σε μικρούς κύβους
1 κουταλάκι σουσάμι

Η τυρόπιτα αυτή φτιάχνεται πολύ εύκολα αφού χτυπάμε όλα τα υλικά της μαζί. Ιδανική για ένα μια εύκολη σπιτικιά τυρόπιτα που δεν θα σας ταλαιπωρήσει.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ 

ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10΄

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 50΄

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ, ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΤΑΨΊ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ.

338 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ.

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
2. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τ’ αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τον δυόσμο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα.
3. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα με μια σπάτουλα το χαλούμι και την φέτα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τυρόπιτας με το σουσάμι και την ψήνουμε για 50 λεπτά.
4. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν τη βάλουμε σε πιατέλα για να σερβίρουμε.

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζιδου

2/05/2017...

Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

6 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο (Portobello),
2 ½ κουταλιές κουκουνάρια,
1 Χαλούμι πακέτο 225γρ Χαραλαμπίδης Κρίστης
2 γεμάτες κουταλιές πέστο βασιλικού (Basil Pesto) από βαζάκι,
1 φλ. Αναρή Χαραλαμπίδης Κρίστης, λιωμένη με πιρούνι
ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Καβουρδίζετε ελαφρά τα κουκουνάρια ανακατεύοντάς τα συνεχώς σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι χωρίς λάδι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και τα αδειάζεται αμέσως σε ένα μπολ. Κόβετε το χαλούμι

Χαραλαμπίδης Κρίστης σε φέτες πάχους 1 εκ. περίπου, λαδώνετε ελαφρά το τηγανάκι και το ψήνετε μέσα τμηματικά, μέχρι που όλες οι φέτες να ροδίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Ύστερα τα κόβετε σε κυβάκια. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα μανιτάρια αφαιρώντας το κοτσανάκι και τα «λέπια» τους, ξύνοντάς τα με ένα κουταλάκι. Χτυπάτε με το μίξερ την αναρή με το πέστο μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Λαδώνετε και αλατοπιπερώνετε τα μανιτάρια και τα απλώνετε στο ταψί του φούρνου ντυμένο με αντικολλητική λαδόκολλα. Τα γεμίζετε με αναρή Χαραλαμπίδης Κρίστης και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε, σκορπάτε απάνω τα κουκουνάρια και το χαλούμι

Χαραλαμπίδης Κρίστης και τα σερβίρετε αμέσως.

 

TIP

Τα μανιτάρια πορτομπέλο (Portobello) είναι μανιτάρια καλλιέργειας, όμοια με τα άσπρα μανιτάρια μόνο που έχουν χρώμα μπεζ-καφέ και τα αφήνουν να μεγαλώσουν και να πάρουν τεράστιες διαστάσεις

 

Source : xrysessyntages.com