9/09/2019...

Αλμυρά Muffins με Χαραλαμπίδης Κρίστης Χαλλούμι Πισσουρκώτικό

Το χαλλούμι, o δυόσμος και η ρίγανη δημιουργούν έναν τέλειο συνδυασμό για αλμυρά muffins. Ιδανικά για πρωινό, έτοιμα να τα απολαύσετε σε 20΄.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 10΄

Θα χρειαστούμε ένα ταψί για μάφιν στρωμένο με ειδικές θήκες.

Για 9 muffins

Υλικά
100 ml ηλιέλαιο
150 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα
2 αβγά
50 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα γάλακτος 250 γρ.

αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο
1 κουταλάκι ρίγανη
200 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Χαλλούμι Πισσουρκώτικό αιγοποροβειο κομμένο σε κυβάκια

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα muffins, εκτός από το χαλούμι, και τα κτυπάμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά. Ανακατεύουμε μέσα το χαλλούμι.
3. Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στο στρωμένο ταψί με τις ειδικές θήκες. Προσέχουμε ώστε το μείγμα να φτάσει μέχρι τη μέση του ύψους της θήκης, γιατί τα muffins θα ψηλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
4. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά ή ελέγχουμε αν είναι ψημένα βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο ενός muffin. Αν αυτό βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμα.
5. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδη

 

29/08/2019...

Τυρόπιτα με χαλλούμι, φέτα και φρέσκο δυόσμο

Η δική μου συνταγή για πολύ εύκολη τυρόπιτα με υπέροχη γεύση δυόσμου, χαλλούμι και φέτα. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μου και θα έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Χρόνος ψησίματος: 50΄
Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

255 θερμίδες ανά 100 γρ.

Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
300 ml νερό
30 ml ελαιόλαδο
25 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκια αλάτι
150 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Χαλλούμι κομμένο σε κύβους
150 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Φέτα κομμένη σε κύβους
20 φρέσκα φύλλα δυόσμου κομμένα σε κομματάκια

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε ένα ορθογώνιο, μέτριο ταψί για κέικ με λαδόχαρτο.
2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον δυόσμο, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά. Η τυρόπιτα είναι έτοιμη όταν
βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο κι αυτό βγαίνει καθαρό.
4. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την αφαιρούμε από το ταψί. Την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδου