2/05/2017...

Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

6 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο (Portobello),
2 ½ κουταλιές κουκουνάρια,
1 Χαλούμι πακέτο 225γρ Χαραλαμπίδης Κρίστης
2 γεμάτες κουταλιές πέστο βασιλικού (Basil Pesto) από βαζάκι,
1 φλ. Αναρή Χαραλαμπίδης Κρίστης, λιωμένη με πιρούνι
ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Καβουρδίζετε ελαφρά τα κουκουνάρια ανακατεύοντάς τα συνεχώς σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι χωρίς λάδι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και τα αδειάζεται αμέσως σε ένα μπολ. Κόβετε το χαλούμι

Χαραλαμπίδης Κρίστης σε φέτες πάχους 1 εκ. περίπου, λαδώνετε ελαφρά το τηγανάκι και το ψήνετε μέσα τμηματικά, μέχρι που όλες οι φέτες να ροδίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Ύστερα τα κόβετε σε κυβάκια. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα μανιτάρια αφαιρώντας το κοτσανάκι και τα «λέπια» τους, ξύνοντάς τα με ένα κουταλάκι. Χτυπάτε με το μίξερ την αναρή με το πέστο μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Λαδώνετε και αλατοπιπερώνετε τα μανιτάρια και τα απλώνετε στο ταψί του φούρνου ντυμένο με αντικολλητική λαδόκολλα. Τα γεμίζετε με αναρή Χαραλαμπίδης Κρίστης και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε, σκορπάτε απάνω τα κουκουνάρια και το χαλούμι

Χαραλαμπίδης Κρίστης και τα σερβίρετε αμέσως.

 

TIP

Τα μανιτάρια πορτομπέλο (Portobello) είναι μανιτάρια καλλιέργειας, όμοια με τα άσπρα μανιτάρια μόνο που έχουν χρώμα μπεζ-καφέ και τα αφήνουν να μεγαλώσουν και να πάρουν τεράστιες διαστάσεις

 

Source : xrysessyntages.com

 

20/04/2017...

Κανταΐφι με χαλούμι και αναρή

Κανταΐφι με χαλούμι  και αναρή

Θα χρειαστούμε ένα στρογγυλό ταψί  με διάμετρο   26 εκ.

 

Υλικά

340 γρ. φύλλο κανταΐφι

180 γρ. βούτυρο

2 κουταλιές γάλα

Για το μίγμα τυρί

120 γρ. χαλούμι τριμμένο

360 γρ. αναρή ανάλατη, κομμένη σε κομματάκια

260 ml  γάλα

65 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Για το σιρόπι

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

250 ml νερό

Τον χυμό από μισό λεμόνι

30 γρ. καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

  2. Σε ένα κατσαρόλι  βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό  λεμόνι. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κοχλάσει  έντονα για 1 λεπτό. Αποσύρουμε το κατσαρόλι απ την φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

  3. Λιώνουμε τον βούτυρο και ανακατεύουμε μαζί με 2 κουταλιές γάλα.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κανταΐφι και το ανοίγουμε με τα δάκτυλα μας. Το κόβουμε με ένα ψαλίδι για να είναι τα κομματάκια μικρά. Προσθέτουμε στο μίγμα τον λιωμένο βούτυρο με τα γάλα και ανακατεύουμε καλά με το κομμένο κανταΐφι. Σιγουρευόμαστε ότι το βούτυρο απλώνει παντού.

  5. Στον κάδο του πολιμίξερ ρίχνουμε το γάλα με τα τυριά και το σιμιγδάλι και χτυπάμε μέχρι  να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα

  6. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι  στην βάση του ταψιού και  το πιέζουμε να πάει παντού. Πάνω από αυτό απλώνουμε το μείγμα με τα τυριά.  Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και το στρώνουμε.  Ψήνουμε για 45 λεπτά. Τέλος  περιχύνουμε το καυτό γλυκό με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να το τραβήξει, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα  και  σερβίρουμε ζεστό με παγωτό μαστίχα αν προτιμούμε.