15/11/2019...

Πένε με Πισσουρκώτικο Αιγοπρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης, Πέστο & Ψημένα Ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ
• 500γρ. Ζυμαρικά Πένε
• 250ml Σάλτσα Πέστο (βρείτε τη συνταγή στο τμήμα «Sauces»)
• 1 Μεγάλο κλαδί Ντοματίνια, ώριμα
• 100γρ. Πισσουρκώτικο Αιγοπρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης
• 2 Κλωνάρια φρέσκο Θυμάρι
• 1 Σκελίδα Σκόρδο, σπασμένο
• 5 Λίτρα Νερό
• 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
• ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
• ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα φέρνουμε το νερό σε βράση σε δυνατή φωτιά μαζί με αρκετό αλάτι. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας περιστασιακά, έτσι ώστε να μην κολλήσουν και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στο κουτί των ζυμαρικών μείον 2’. Κρατήστε ½ φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο με τον αέρα, στους 200°C και τοποθετούμε μια σχάρα στη μέση του φούρνου.
3. Παίρνουμε ένα μικρό τηγάνι που μπορεί να μπει και στον φούρνο, και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. 1’ αργότερα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και το θυμάρι. Σοτάρουμε για 30’’ και μετά προσθέτουμε τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για 2’ και αφαιρούμε από τη φωτιά. Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15’. Αφαιρούμε από τον φούρνο, πετάμε το σκόρδο και τα κλωνάρια του θυμαριού και κρατάμε τα ντοματίνια στην άκρη.
4. Εν τω μεταξύ, παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε τη σάλτσα του πέστο. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε πίσω στο τηγάνι με το πέστο. Πάντοτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά για περίπου 1’, για να απορροφήσουνε όσο το δυνατόν περισσότερη από τη σάλτσα. Αν είναι πολύ παχύρευστο προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
5. Αμέσως προσθέτουμε τα μισά από τα ντοματίνια, αφαιρεμένα από το κλαδί τους, και τα ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην τα σπάσουμε.
6. Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο, πασπαλίζουμε το Πισσουρκώτικο Αιγοπρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης και προσθέτουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια στο κλαδί τους. Τέλος, βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

 

Συνταγή από: Frixos Personal Chefing

31/10/2019...

Τυρόπιτα με Χαραλαμπίδης Κρίστης Χαλλούμι, Φέτα και φρέσκο δυόσμο

Η δική μου συνταγή για πολύ εύκολη τυρόπιτα με υπέροχη γεύση δυόσμου, Χαραλαμπίδης Κρίστης Χαλλούμι και Χαραλαμπίδης Κρίστης φέτα. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μου και θα έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Χρόνος ψησίματος: 50΄
Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
255 θερμίδες ανά 100 γρ.

Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
300 ml νερό
30 ml ελαιόλαδο
25 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκια αλάτι
150 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Χαλλούμι κομμένο σε κύβους
150 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Φέτα κομμένη σε κύβους
20 φρέσκα φύλλα δυόσμου κομμένα σε κομματάκια

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε ένα ορθογώνιο, μέτριο ταψί για κέικ με λαδόχαρτο.
2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον δυόσμο, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά. Η τυρόπιτα είναι έτοιμη όταν
βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο κι αυτό βγαίνει καθαρό.
4. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την αφαιρούμε από το ταψί. Την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδου