5/04/2017...

Εύκολο σοκολατένιο μιλφειγ με ‘γαλατακι’

Μια τέλεια ιδέα για να απολαύσουμε αυτό το αγαπημένο γαλλικό γλυκό!. Αναπροσάρμοσα τη συνηθισμένη κρέμα ζαχαροπλαστικής σε μια λαχταριστή σοκολατένια η οποία έγινε ακόμα πιο λαχταριστή μιας και σκέφτηκα να τη φτιάξω με το αγαπημένο μας σοκολατένιο γαλατακι Χαραλαμπιδης Κριστης! Απολαύστε το!

 

Τι χρειαζόμαστε

1 πακέτο σφολιάτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

2 πακέτα Χαραλαμπιδης Κριστης γαλατακι σοκολάτας 330ml

5κ. σούπας corn flour

Ζάχαρη αχνη για γαρνίρισμα

 

Πως το φτιάχνουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο αέρα.

Ξεπαγώνουμε  το ένα φύλλο από τα δυο κομμάτια της σφολιάτας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ. Το κόβουμε σε 3 ισότιμα κομμάτια και αφού επενδύσουμε ένα ταψί με χαρτί ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε τα κομμάτια μας μέσα και τα ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Φτιάχνουμε την κρεμα μας (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ). Βάζουμε το γαλα Χαραλαμπιδης Κρίστης και το corn flour σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μην μας κολλήσει. Μόλις πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά και την περιχύνουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Τη σκεπάζουμε αμέσως με μεμβράνη μαγειρέματος για να μη κάνει πέτσα. Φροντίζουμε η μεμβράνη να εφάπτεται της κρέμας. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Μόλις ψηθούν τα φυλλα σφολιάτας τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα πατάμε ελαφρώς με το χερι μας για να ξεφουσκώσουν αρκετά.

Τη στιγμή που θα σερβίρουμε βάζουμε την κρεμα σε κορνε και γεμίζουμε τα δυο φυλλα. Γαρνίρουμε το πάνω φύλλο με ζάχαρη αχνη.!

 

Tip:

Καλύτερα είναι να συναρμολογήσουμε το γλυκο μας λίγη ωρα πριν το παρουσιάσουμε, για να μείνουν τα φυλλα τραγανά. Έτσι και αλλιώς όταν εχουμε την κρεμα μας έτοιμη και τα φυλλα ψημένα, είναι ζήτημα λεπτών να το ετοιμάσουμε!

Μπορούμε να τρυπήσουμε με πιρούνι τα φύλλα μας πριν τα ψήσουμε για να μη φουσκώσουν πολύ.

 

18/11/2015...

Bagels

Υλικά:

  • 1 κ. της σούπας μαγιά ξερή
  • 3 κ. της σούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα πλήρες ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. του γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό χωρισμένο

 

Εκτέλεση:
Σε μικρή κατσαρόλα βράστε το γάλα. Κατεβάστε το από τη φωτιά και ρίξτε μέσα το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατέψτε, ώσπου να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αδειάστε το μείγμα στο μπολ του μίξερ κι όταν κρυώσει ελαφρά και φτάσει τους 40 βαθμούς, ρίξτε κι ανακατέψτε τη μαγιά. Αφήστε τη να σταθεί, ώσπου να αφρίσει. Ρίξτε μέσα το ασπράδι κι ανακατέψτε δυνατά να ενσωματωθεί.
Ρίξτε όσο από το αλεύρι χρειαστεί, σε δόσεις, ανακατεύοντας και κατόπιν ζυμώνοντας με το γάντζο για 10′, ώσπου να γίνει η ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Καλύψτε κι αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα ή ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίστε τη σε κομμάτια ζύμης των 60 γρ. Πλάστε τα σε μπάλες και τρυπήστε τα στο κέντρο με το δάχτυλό σας να γίνουν σαν ντόνατς. Στριφογυρίστε τα λίγο στο δείχτη σας, για να μεγαλώσει το άνοιγμα.
Βάλτε τα bagels σ’ ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάστε κι αφήστε τα να φουσκώσουν για 10′. Ρίξτε τα σε νερό που σιγοβράζει και βράστε τα 15 δευτερόλεπτα. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα κι αραδιάστε τα σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
Χτυπήστε το κροκάδι με 1 κουταλάκι νερό, αλείψτε τα bagels. Ψήστε τα σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 25′. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.