19/06/2017...

Μους τόνου με στραγγατο

ΥΛΙΚΑ

2 τενεκεδάκια τόνο σε λάδι, στραγγισμένο
80 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 φακελάκια ζελατίνη διαλυμένη σε 4 κουταλιές ζεματιστό νερό
80 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι
450 γρ. στραγγατό γιαούρτι
½ ποτήρι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αυτή η συνταγή είναι στο αρχείο μου εδώ και χρόνια και ήταν ένα ορεκτικό που συχνά σέρβιρα στα μπουφέ μου. Το είχα όμως ξεχάσει για καιρό και όταν το δοκίμασα σε ένα φιλικό σπίτι, το θυμήθηκα ξανά και εγώ. Να η απλή και πολύ νόστιμη συνταγή μου.

Βαθμός δυσκολίας: Eύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15′
Θερμίδες ανά 100γρ.:85

Θα χρειαστούμε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων περίπου 7x23 εκ. στρωμένη με μεμβράνη. Βάζουμε αρκετή για να καλυφθεί καλά όλη η φόρμα.

Εκτέλεση
1. Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες τουλάχιστον μέχρι να πήξει.
2. Όταν το μους πήξει, το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά στην πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρουμε σε φρυγανιές ή φρέσκο μαύρο ψωμί.

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζιδου

19/06/2017...

Τυροκαυτερη με φέτα και στραγγατο γιαούρτι

 Υλικά για 6 άτομα ως ορεκτικό

100 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
1 κουταλάκι αλάτι
1 μέτρια καυτή, πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρια
400 γρ. φέτα σπασμένη με το πιρούνι
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

 Η τυροκαυτερή περιλαμβάνεται στα βασικά, κρύα ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας. Γι’ αυτό δεν θα έλειπε και από αυτή τη συλλογή αφού είναι από τα αγαπημένα μου ντιπ. Ακολουθώντας τη συνταγή μου θα φτιάξετε, γρήγορα και εύκολα, στο σπίτι, μια νόστιμη τυροκαυτερή. Το μυστικό για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα είναι να χτυπήσετε στο μπλέντερ την καυτή, πράσινη πιπεριά μαζί με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο 
Χρόνος ετοιμασίας: 5΄ 

230 θερμίδες ανά μερίδα

Εκτέλεση
1. Σ’ ένα δυνατό μπλέντερ ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, και την πιπεριά. Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και το πιπέρι να λιώσει εντελώς στο γάλα.
2. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι και χτυπάμε για ακόμη 20 δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να ενωθεί καλά. Σερβίρουμε με πιτούλες ως ορεκτικό.

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζιδου