6/11/2019...

Τιραμισού με Στραγγάτο Γιαούρτι 2% Χαραλαμπίδης Κρίστης

Υλικά
● 200γρ. Στραγγάτο Γιαούρτι 2% Χαραλαμπίδης Κρίστης
● 200γρ. Mascarpone cheese
● 2 x 250 ml. Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος
● 2 κ.σ. μέλι
● 2 κ.σ. βανίλια
● 5 κ.σ. λικέρ καφέ
● ½ ποτήρι Kahlua
● 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
● 1 κ.σ. Κανέλα σε σκόνη
● 2 κ.σ. κακάο
● 1 κομμάτι μαύρης σοκολάτας περίπου 50γρ.

Διαδικασία εκτέλεσης

1) Σε ένα μπολ προσθέστε το Στραγγάτο Γιαούρτι 2% Χαραλαμπίδης Κρίστης, το Mascarpone, το μέλι, τη βανίλια και το λικέρ από καφέ, ανακατέψτε με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός.
2) Σε ένα άλλο μπολ βάλτε την Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος και χτυπήστε την μέχρι να αφρατέψει και στην συνέχεια προσθέστε την μέσα στο μείγμα που έχετε κάνει. Ανακατέψτε με μια μαρίζα για να ενωθούν τα δύο μείγματα.
3) Βάλτε το Kahlua σε ένα ανοιχτό δοχείο και βουτήξτε τα μπισκότα μέσα από τις 2 πλευρές του μπισκότου για 30 δευτερόλεπτα
4) Σε ένα ανοιχτό δοχείο βάλτε στον πάτο τα μπισκότα ευθυγραμμισμένα, στη συνέχεια προσθέστε λίγο από το μείγμα του τιραμισού που φτιάξατε, ισιώστε το με μια σπάτουλα. Επαναλάβετε την διαδικασία για ακόμη 2 φορές, από πάνω να κλείσετε με κρέμα τιραμισού.
5) Στο τέλος γαρνίρετε με κανέλα σκόνη, κακάο και μαύρη σοκολάτα τριμμένη.
6) Αφήστε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

 

Συνταγή από: Kitchen Island

6/11/2019...

Παγωτό από Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης και βατόμουρα

Υλικά:
● 1 μπανάνα
● 1 πακέτο φρέσκα βατόμουρα
● 300γρ. Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης
● 2 κ.σ. αποξηραμένες σταφίδες
● 2 κ.σ. υγρή βανίλια

Διαδικασία εκτέλεσης:

1. Καθαρίστε την μπανάνα και με την βοήθεια ενός πιρουνιού λιώστε την.

● Σε ένα μπολ βάλτε την μπανάνα, τα μούρα, τις σταφίδες, τη βανίλια και 2 κουταλιές από το Στραγγάτο Γιαούρτι Light Χαραλαμπίδης Κρίστης και χτυπάτε τα με ένα μπλέντερ χεριού. Στη συνέχεια βάλτε και το υπόλοιπο γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.

2. Βάλτε το μείγμα του παγωτού σε ένα δοχείο μέχρι την μέση.

3. Βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι το παγωτό να αρχίσει να παγώνει και να γίνει σταθερό στα άκρα. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή ένα ηλεκτρικό μίξερ για να σπάσετε τους κρυστάλλους πάγου. Επιστρέψτε το δοχείο στην κατάψυξη και παγώστε για άλλη 1 ώρα, και στη συνέχεια επαναλάβετε τη διαδικασία χτυπήματος για ακόμη μια φορά. Αφήστε στην κατάψυξη για ένα βράδυ.

 

Συνταγή από: Kitchen Island