16/12/2016...

Κέικ σοκολάτας με γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης στραγγάτο

  • 3 μπανάνες (κανονικές όχι πολύ ψημένες )
  • 150γρ γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης στραγγάτο
  • 150γρ. μέλι
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές άγλυκο peanut butter
  • 2 κουταλιές coconut oil
  • 200γρ αλεύρι που φουσκώνει
  • 100γρ. κακάο
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι baking powder

Για την επικάλυψη

200γρ. σοκολάτα της επιλογής σας (κουβερτούρα, γάλακτος, πραλίνα, λευκή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

20 γρ. βούτυρο

100γρ γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης

 

Κόβω τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια  προσθέτω το γιαούρτι, το μέλι, τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο και τα κτυπάω καλά στο blender.

Επειτα ρίχνω το μίγμα σε ένα μπωλ. Προσθέτω το λάδι και το αυγό και κτυπάω καλά με το σύρμα.

Σε ξεχωριστό μπωλ αναμιγνύω το αλεύρι, το κακάο, την μαγειρική σοδα και το baking powder. Προσθέτω σιγά σιγά το μίγμα με αλεύρι στο υγρό μίγμα.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα (ή οποιουδήποτε άλλου μεγέθους επιθυμείτε) και ψήνουμε για 45λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου.

Μέχρι να ψηθεί φτιάχνουμε τη σοκολατένια επικάλυψη.

Σπάζουμε την μπαρα σοκολάτας σε ένα μπωλ προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο. Βάζουμε στα μικροκύμματα γι 1-1,5 λεπτό.

Επειτα ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

 

Αφού ψηθεί το κέικ, αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα ρίχνουμε από πάνω το μίγμα σοκολάτας, στολίζουμε με λίγα κομματάκια μπανάνας και το σοκολατοκέικ μας είναι έτοιμο.

18/11/2015...

Kοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά:

  • 4 κομμάτια κοτόπουλο στήθος
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ
  • 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
  • 4 καρότα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουταλιά δεντρολίβανο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:
Σοτάρετε το κοτόπουλο στο λάδι. Tο σβήνετε με τον ντοματοχυμό. Aφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.
Kόβετε τα καρότα σε ροδέλες. Tα ρίχνετε στο φαγητό μαζί με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Xαμηλώνετε τη φωτιά, περιμένετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτετε το δεντρολίβανο. Aφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε το κάθε πιάτο πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.