30/03/2018...

Πορτοκαλόπιτα με Στραγγάτο για το Πάσχα

Μια νόστιμη και απολαυστική πορτοκαλόπιτα πλούσια σε σιρόπι. Τέλειο και μυρωδάτο γλυκό-κέικ για τον Πασχαλινό μπουφέ σας  το οποίο λατρεύω να απολαμβάνω και είμαι σίγουρη πως θα αρέσει σε όποιον το δοκιμάσει. Την επόμενη μέρα το γλυκό γίνεται πιο νόστιμο αφού δένει στο ψυγείο με το σιρόπι. Σερβίρετέ το με γιαούρτι στραγγάτο για μεγαλύτερη απόλαυση.

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15

Χρόνος Ψησίματος: 40΄

270 θερμίδες ανά 100 γρ.

Υλικά για  ένα μεγάλο πυρέξ

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ. ζάχαρη

6 αυγά

Ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι

460 γρ. αλεύρι γ.ο.τ.χ.

2 κουταλάκια baking powder

300 γρ. γιαούρτι στραγγάτο light ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

1 κουταλάκι αλάτι

Σιρόπι

250 γρ. ζάχαρη

160 ml νερό

300 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού, το αλεύρι, το baking powder, το γιαούρτι και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ενωθεί. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και το ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι το γλυκό να ροδίσει. Το βγάζουμε απ’ τον φούρνο και το χαράζουμε.
  3. Φτιάχνουμε το σιρόπι ρίχνοντας όλα τα υλικά του σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2 με 3 λεπτά και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Ραντίζουμε με το ζεστό κέικ με το καυτό σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με γιαούρτι.

Συνταγή απο: Αθηνά Λοιζίδης

3/08/2017...

LIGHT “ΣΡΑΓΓΑΤΗ” ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Αν είστε της πολύ ελαφριάς διατροφής αλλά δε μπορείτε να στερηθείτε τη γλυκιά γεύση, η σημερινή μου πρόταση θα σας τρελλάνει! Φτίαξτε τη φρουτογιαουρτένια νοστιμιά με τα άπαχα και με το φυσικό γλυκαντικό στέβια, straggata γιαούρτια@CharalambidesChristis##straggato#tokalyteromas..και απολαύστε άφοβα!!!

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
———————-
1+1/2 πακετάκι από οποιοδήποτε γιαούρτι “Straggato fruta” σας αρέσει- ΡΟΔΑΚΙΝΟ-SUPERFOOD BERRIES- DETOX MIX
1 φλ μέτριο τζέλλυ με γεύση από το φρούτο που διαλέξατε

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΑΣ
————————–
Με τον πιο απλούστατο τρόπο!
Όταν κρυώσει το τζέλυ μας ( να μην παγώσει), το σμίγουμε με το γιαούρτι! Χρησιμοποιείστε καλύτερα ένα αυγοδάρτη.
Το περιχύνουμε σε ατομικές σιλικονάτες (κατά προτίμηση) φορμίτσες και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει!
Αν δε θέλουμε να φτιάξουμε ατομικές κρεμούλες, το περιχύνουμε σε ένα μέτριο πυρέξ.

TIP
—-
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω κομμένα φρέσκα φρούτα!

Συνταγη απο: Angels Recipe by Louiza Zembyla