25/08/2017...

Φετόπιτα Χαραλαμπίδης Κρίστης

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10΄ ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 40΄

Η τυρόπιτα αυτή φτιάχνεται πολύ εύκολα αφού χτυπάμε όλα τα υλικά της μαζί. Ιδανική για ένα μια εύκολη σπιτικιά φετόπιτα που δεν θα σας ταλαιπωρήσει.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ, ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΤΑΨΊ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ.

338 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ.

ΥΛΙΚΑ

Για 1 πυρέξ γύρο στα  19Χ21 εκ.

80 ml ελαιόλαδο

150 ml γάλα

2 αυγά

230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 καλά γεμάτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι αλάτι

5 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο

200 γρ. φέτα  Χαραλαμπίδης -Κρίστης κομμένη σε μικρούς κύβους

1 κουταλάκι σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.

  2. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τ’ αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τον δυόσμο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα.

  3. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα με μια σπάτουλα την φέτα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο πυρέξ, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της φετόπιτας με το σουσάμι και την ψήνουμε για 40 λεπτά.

  4. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν τη βάλουμε σε πιατέλα για να σερβίρουμε.

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδης

3/08/2017...

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
————————
1/2 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 4 ώριμα λεμόνια και ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 φλ μέλι
Αλάτι- πιπέρι
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
2-3 κλωναράκια από φρέσκο κατά προτίμηση δεντρολίβανο
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
Μπόλικο Κεφαλοτύρι τριμμένο Χαραλαμπίδη- Κρίστη

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
————————
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη και αρκετά βαθειά κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το μοσχαράκι μας στο ελαίολαδο μέχρι να ροδίσει καλά. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Όταν ροδίσει καλά και αυτό,  ξαναβάζουμε πίσω το μοσχάρι και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, το πιπέρι, το αλάτι και τα φυλλαράκια από το δεντρολίβανο. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και τα σκεπάζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
Το αφήνουμε να ψηθεί για 40 λεπτά περίπου, φροντίζοντας να κινήσουμε τη κατσαρόλα, δεξιά και αριστερά, από 2-3 φορές!
Στα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε ελαφρά και ξεσκεπάζουμε για να καταστηθεί η λεμονάτη σάλτσα μας.
Αφαιρούμε το κρέας από τη κατσαρόλα, προσθέτουμε αρκετό νερό στη σάλτσα, τόσο, όσο για να ψήσουμε το ζυμαρικό μας και αναλόγως με τις οδηγίες του παρασκευαστή.
Όταν ψηθεί προσθέτουμε το μοσχάρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και γαρνίρουμε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι!
Σερβίρουμε αμέσως!

 

Συνταγη απο: Angels Recipe by Louiza Zembyla