30/04/2019...

Σαλάτα με σιτάρι, ντοματίνια και Φέτα Χαραλαμπίδης Κρίστης

Μια συνταγή με δικά μας υλικά και μία υπέροχη σος με twist.

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15’

 

Για 1 σαλάτα, αρκετή για 4 άτομα ως συνοδευτικό

 

Υλικά:

50γρ. σιτάρι ψημένο στη χύτρα μέχρι να μαλακώσει

Επιλέγουμε την καρδιά και τα τρυφερά φύλλα από 1 μαρούλι, όλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια

15 ντοματίνια κομμένα στη μέση

½ ποτήρι φύλλα κόλιανδρου

½ ποτήρι φρέσκα φύλλα δυόσμου

100γρ. Φέτα Χαραλαμπίδης Κρίστης, θρυμματισμένη

 

Για τη σος:

30ml ελαιόλαδο

60γρ. μέλι

30ml ξύδι από λευκό κρασί

20γρ. γαλλική μουστάρδα

½ κουταλάκι κάρυ (mild)

1 κουταλάκι αλάτι

 

 

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα μικρό σύρμα όλα τα υλικά της σος
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε τη σος και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε αμέσως

 

 

Συνταγή από: Αθηνά Λοϊζίδου

 

13/07/2018...

Σαλάτα με αναρή και φέτα ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

Μια πολύ Ελληνική άλλα και Κυπριακή σαλάτα. Την δοκίμασα για πρώτη φόρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε μοντέρνο εστιατόριο της Αθήνας. Το τυρί που χρησιμοποίησαν στην σαλάτα ήταν ξινομυζήθρα. Στην Κύπρο όμως δεν έχουμε αυτό το τυρί, άλλα όταν ανακατέψεις φέτα με Κυπριακή, αλατισμένη αναρή το αποτέλεσμα είναι πολύ παρόμοιο. Τα παξιμάδια χαρουπόμελο μπορείτε να τα βρείτε στην υπεραγορά.

 

Βαθμός Δυσκολίας: Πολύ εύκολο

 

Χρόνος Ετοιμασίας: 10΄

 

Για 4 μερίδες σαν ορεκτικό

350 γρ. ντοματίνια κομμένα στα δύο

70 γρ. αναρή αλατισμένη  ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

40 γρ. φέτα  ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

35 γρ. κάπαρη

50 γρ. αδρά  θρυμματισμένο παξιμάδι ολικής με χαρουπόμελο

Για την σος

20 γρ. ελαιόλαδο

15 γρ. λευκό ξύδι

20 γρ. μέλι

Αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την αναρή με την φέτα και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να θρυμματιστούν και αναμειχτούν τα τυριά.
  2. Σε ένα άλλο μικρό μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σος και ανακατεύουμε με ένα μικρό κουταλάκι.
  3. Συναρμολογούμε την σαλάτα ρίχνοντας σε ένα μπολ τα ντοματίνια, τα θρυμματισμένα τυριά, το κάπαρη και το παξιμάδι.
  4. Περιχύνουμε με την σος, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.

 

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδη