Τα πρωινά κρουασάν και το μπριος σας δεν θα είναι ποτέ τα ιδία μετά από αυτό το φανταστικό σοκολατένιο άλειμμα. Φτιάχνετε πολύ εύκολα και απογειώνει όχι μόνο κρουασάν και μπριος άλλα και τα παγωτά σας. Ένα tip να σας πω, αυτό το άλειμμα θα χρειαστεί ώρες για να πήξει άρα μην ανησυχήσετε ότι κάνατε κάποιο λάθος στην εκτέλεση, να έχετε απλά λίγη υπομονή. Ακόμα, το άλειμμα αυτό πρέπει να φυλάγετε στο ψυγείο σφραγισμένο. Για να χρησιμοποιήσετε, απλά βγάλετε για λίγο από το ψυγείο.

 

Βαθμός δυσκολίας:  Πολύ Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας, 20΄

Θερμίδες ανά 100 γρ: 478

 

Υλικά για 2 μέτρια βαζάκια

150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

70 γρ. κρέμα γάλακτος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

90 γρ. golden syrup

200 γρ.  σοκολάτα κουβερτούρα   τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

200 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα η  αλεσμένα στο μπλέντερ

 

Εκτέλεση

  1. Πρώτα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα μας.
  2. Τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ.
  3. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε/ καβουρδίζουμε για 15 με 20 λεπτά η μέχρι απλά να μυρίσουν.
  4. Αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε στο πολιμίξερ η κόβουμε στο χέρι.
  5. Αλέθουμε όσο θέλουμε ανάλογα με πόσο χοντρά η ψιλά τα θέλουμε στο άλειμμα μας.
  6. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το golden syrup.
  7. Tα βράζουμε μέχρι σχεδόν να κοχλάσει το μείγμα.
  8. Ρίχνουμε στο μείγμα την τεμαχισμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να λιώσει και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  9. Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε ξανά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
  10. Το μοιράζουμε προσεκτικά σε βαζάκια. Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Αυτό θα πάρει γύρο στις 3 ώρες.
  11. Διατηρείται στο ψυγείο οπού και θα σφίξει. Για να χρησιμοποιήσουμε,  βγάζουμε από το ψυγείο 20’ πριν χρησιμοποιήσουμε.

 

Τip : Αν είστε ανυπόμονοι βάλτε την ποσότητα που χρειάζεστε σε ένα μπολ και βάλτε για λίγα δευτερόλεπτα  στο φούρνο μικροκυμάτων.

 

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδη