Το χαλούμι, o δυόσμος και η ρίγανη δημιουργούν έναν τέλειο συνδυασμό για αλμυρά muffins. Ιδανικά για πρωινό, έτοιμα να τα απολαύσετε σε 20΄.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 10΄
Θα χρειαστούμε ένα ταψί για μάφιν στρωμένο με ειδικές θήκες.
Για 9 muffins
Υλικά
100 ml ηλιέλαιο
150 ml γάλα
2 αβγά
50 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο
1 κουταλάκι ρίγανη
200 γρ. Πισσουρκώτικο Αιγοπρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα muffins, εκτός από το χαλούμι, και τα κτυπάμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά. Ανακατεύουμε μέσα το χαλούμι.
3. Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στο στρωμένο ταψί με τις ειδικές θήκες. Προσέχουμε ώστε το μείγμα να φτάσει μέχρι τη μέση του ύψους της θήκης, γιατί τα muffins θα ψηλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
4. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά ή ελέγχουμε αν είναι ψημένα βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο ενός muffin. Αν αυτό βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμα.
5. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδη