ΥΛΙΚΑ για 6 μερίδες

100 γρ. φύλλο μπακλαβά

Για την κρέμα

  • 700 γρ. φρέσκια, ανάλατη αναρή,  ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ , κομμένη σε μικρά κομμάτια

    200 ml φρέσκο γάλα

    120 γρ. ζάχαρη

    30 γρ. μέλι

    ½ κουταλάκι κανέλα αλεσμένη

    Για στ στήσιμο

    60 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

    120 γρ. μέλι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

1. Στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αλουμινόχαρτο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

2. Ανοίγουμε το φύλλο μπακλαβά, παίρνουμε ένα – ένα τα φύλλα, τα τσαλακώνουμε σε σχήμα μπάλας και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.  Βγάζουμε τη λαμαρίνα απ’ τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τα φύλλα εντελώς.

3. Στο πολυμίξερ ρίχνουμε την αναρή, το γάλα, τη ζάχαρη, το μέλι,  την κανέλα και χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι η αναρή να θρυμματιστεί και να ενσωματωθεί με το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Πρέπει να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα. Μοιράζουμε την κρέμα σε έξι ατομικά μπολάκια ή ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.

4. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, σπάζουμε με τα δάχτυλά μας τα φύλλα μπακλαβά σ’ ένα μεγάλο μπολ. Ακολούθως, τα μοιράζουμε πάνω από κάθε μπολ με αναρή. Περιχύνουμε με το μέλι, τα καρύδια και σερβίρουμε αμέσως. Να θυμάστε ότι αν βάλετε τις αναρόκρεμες με το φύλλο στο ψυγείο, τα φύλλα θα τραβήξουν υγρασία απ’ την αναρόκρεμα και δεν θα είναι τραγανιστά. Γι’ αυτό καλύτερα προσθέστε το φύλλο όταν θα σερβίρετε.

  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΕΥΚΟΛΟ

  • ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15΄

  • ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 20΄

  • 290 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζιδου