Μια συνταγή με δικά μας υλικά και μία υπέροχη σος με twist.

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15’

 

Για 1 σαλάτα, αρκετή για 4 άτομα ως συνοδευτικό

 

Υλικά:

50γρ. σιτάρι ψημένο στη χύτρα μέχρι να μαλακώσει

Επιλέγουμε την καρδιά και τα τρυφερά φύλλα από 1 μαρούλι, όλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια

15 ντοματίνια κομμένα στη μέση

½ ποτήρι φύλλα κόλιανδρου

½ ποτήρι φρέσκα φύλλα δυόσμου

100γρ. Φέτα Χαραλαμπίδης Κρίστης, θρυμματισμένη

 

Για τη σος:

30ml ελαιόλαδο

60γρ. μέλι

30ml ξύδι από λευκό κρασί

20γρ. γαλλική μουστάρδα

½ κουταλάκι κάρυ (mild)

1 κουταλάκι αλάτι

 

 

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα μικρό σύρμα όλα τα υλικά της σος
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε τη σος και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε αμέσως

 

 

Συνταγή από: Αθηνά Λοϊζίδου