Το μιλφέιγ είναι ένα γλυκό που απολαμβάνεται φρέσκο. Παρακάτω μια εύκολη συνταγή για ατομικά μιλφέιγ φτιαγμένα με κυπριακή αναρή, για ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα.

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Χρόνος ψησίματος: 35’

 

Θα χρειαστούμε 6 ποτήρια με ψηλό λαιμό ή 6 ποτηράκια/μπολάκια

 

Υλικά:

425γρ. ή ½ συσκευασία σφολιάτα

450γρ. ανάλατη Αναρή Χαραλαμπίδης Κρίστης, κομμένη σε κομμάτια

200ml Κρέμα Γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης

200ml Φρέσκο Γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης

100γρ. ζάχαρη

½ κουταλάκι κανέλα

Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

 

 

Εκτέλεση:

  • Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε την Αναρή, την Κρέμα Γάλακτος και το Φρέσκο Γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα κτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό μείγμα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο καλυμμένη για να παγώσει
  • Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Ξετυλίγουμε τη σφολιάτα και την απλώνουμε σε μία αντικολλητική λαμαρίνα
  • Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά, μέχρι η σφολιάτα να ψηλώσει και να ροδοκοκκινίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει
  • Τέλος, σπάμε τα ψημένα φύλλα σφολιάτας με τα χέρια. Τοποθετούμε λίγη σφολιάτα στη βάση του κάθε ποτηριού ή μπολ. Ακολούθως βάζουμε από πάνω 2 καλά γεμάτες κουταλιές κρέμα. Ολοκληρώνουμε με μια στρώση σπασμένου φύλλου και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις μερίδες
  • Σερβίρουμε αμέσως

 

 

Συνταγή από: Αθηνά Λοϊζίδου