ΔΡΟΣΕΡΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΕΞΩΤΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ. ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΎΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΡΟΠΙΚΟΥΣ, ΓΕΥΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ.

 

Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄

Χρόνος να παγώσουν: 3 ώρες

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

 

350 θερμίδες ανά μερίδα

 

ΥΛΙΚΑ

 

Για 5 μερίδες

Την ψίχα από ένα μάνγκο κομμένη σε κύβους

Για το πουρέ φρούτων

210 γρ. φρούτα δάσους που έχουν ξεπαγώσει

80 γρ. ζάχαρη άχνη

50 ml νερό

 

Για την κρέμα

500 ml γάλα

100 γρ. κρέμα γάλακτος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

1 αβγό

50 γρ. Corn flour διαλυμένο σε λίγο από το γάλα

 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

  1. Για να φτιάξουμε το πουρέ φρούτων ρίχνουμε τα φρούτα, την ζάχαρη και το νερό σε ένα μπολ και αλέθουμε με ένα μπλέντερ χειρός.
  2. Για να φτιάξουμε την κρέμα, ρίχνουμε όλα τα υλικά της σε μέτρια κατσαρόλα, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει

λίγο.

  1. Στα ποτήρια σερβιρίσματος μοιράζουμε την κρέμα, τοποθετούμε τους κύβους μάνκγο πάνω στην κρέμα και μοιράζουμε το πουρέ φρούτων πάνω στις κρέμες. Τα Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσουν καλά πριν σερβίρουμε.

 

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδη