Ψηλό σε πρωτεΐνη, ιδανικό για πρωινό ή για ένα γρήγορο σνακ που είναι χορταστικό και φτιάχνετε σε 10 λεπτά. Θα χρειαστείτε για αυτό το πιάτο δυο μικρά αντιπολιτικά τηγάνια.

ΒΔ: εύκολο

ΧΕ: 10′

Θερμίδες ανά μερίδα: 445

Για 1 μερίδα:

3 γρ., ½ κουταλάκι βούτυρο

3 αβγά

20 γρ. κρέμα γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης light

40 γρ. , 4 φέτες λούντζα

3 μεγάλα η 6 μικρά μανιτάρια button mushrooms, κομμένα σε φέτες

30 γρ. 1 φέτα ψωμί ολικής φτιαγμένο σε φρυγανιά

Αλάτι –πιπέρι

20 γρ. μέλι

  1. Βάζουμε και τα δυο τηγάνια στην φωτιά να ζεσταθούν.

  2. Στο ένα λιώνουμε τον βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα αβγά μας. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Δεν αλατοπιπερώνουμε σε αυτό το στάδιο για να μην νερώσουν τα αβγά μας. Θα το κάνουμε στο τέλος πριν σερφάρουμε.

  3. Παράλληλα στο άλλο τηγάνι ρίχνουμε τις φέτες λούντζα και τα μανιτάρια. Ανακατεύαμε μέχρι η λούντζα να ψηθεί και τα μανιτάρια να μαραθούν.

  4. Ανακατωθούμε τα αβγά μας συνάχια με την σπάτουλα για να ψηθούν ομοιόμορφα. Δεν τα παραψήνουμε. Προς το τέλος ρίχνουμε μέσα στα αβγά την κρεμά και ανακατεύουμε.

  5. Φτιάχνουμε το ψωμί σε φρυγανιά, βάζουμε στο πιάτο μας. Αδειάζουμε πάνω στο ψωμί τα αβγά και διπλά την λούντζα και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με το μέλι. Σερβίρουμε αμέσως για ένα υπέροχα απολαυστικό πιάτο.

Συνταγη απο: Αθηνά Λοιζίδου