Ο αγαπημένος μας μπακλαβάς φτιαγμένος με κυπριακά τυριά. Τον ονομάζω «κυπριακό cheesecake». Είναι εξαιρετικός!
Για 8 μερίδες
Υλικά
½ συσκευασία φύλλο μπακλαβά (225γρ.)
70 γρ. Country Life Βούτυρο
Για το μείγμα Χαλλουμιού και Αναρής
250 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Αναρή θρυμματισμένη
250 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Χαλλούμι τριμμένο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
1 κουταλάκι αλάτι
Για 1 μερίδα
40 γρ. θρυμματισμένο φύλλο μπακλαβά
60 γρ. μείγμα Χαραλαμπίδης Κρίστης Χαλλούμι και Χαραλαμπίδης Κρίστης Αναρή
70 ml σιρόπι
Αλεσμένη κανέλα
1 μπάλα παγωτό βανίλια

Εκτέλεση
1. Ανοίγουμε τα φύλλα μπακλαβά και τα αλείφουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Τα τσαλακώνουμε, φτιάχνοντάς τα σε μπάλα, και τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη θρυμματισμένη Aναρή, το τριμμένο Χαλλούμι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.
3. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να κοχλάσει το νερό, για 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
4. Για να στήσουμε το γλυκό, σκορπάμε λίγο θρυμματισμένο φύλλο στη βάση ενός μπολ. Βάζουμε από πάνω λίγο μείγμα τυριών και ξανά λίγο θρυμματισμένο φύλλο. Περιχύνουμε με μπόλικο σιρόπι, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε με 1 μπάλα παγωτό βανίλια.
Συνταγή από: Αθηνά Λοϊζίδου