Υλικά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • ψίχα από 2-3 φέτες ψωμί
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • 1 σφηνάκι φρέσκο γάλα
  • 5-6 κ.γλυκού φέτα ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο ξερό δυόσμο
  • ελάχιστο κύμινο
  • ελάχιστη γλυκιά πάπρικα

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (το ψωμί το έχουμε βάλει σε νερό και στύβουμε την ψίχα πριν το βάλουμε στον κιμά).
Πλάθουμε μπιφτέκια και σε κάθε μπιφτέκι βάζουμε 1 κ.γλυκού φέτα στο κέντρο του και το μαζεύουμε αριστερά-δεξιά-πάνω-κάτω ώστε να κλείσουμε τη φέτα μέσα. Και του δίνουμε ξανά το σχήμα μπιφτεκιού.
Τα τοποθετούμε σε ταψί και αλείφουμε από πάνω με πινελάκι λίγο ελαιόλαδο στο καθένα.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στο grill. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά, τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά.