Μια ωραία συνταγή με την πεντανοστιμη αναρη Χαραλαμπιδης Κρίστης Delact. Κι όποιος μπορέσει ας αντισταθεί!

 

Για τη γέμιση

2 ποτήρια φρέσκια ανάλατη Αναρή Χαραλαμπιδης Κρίστης delact

3κ. σούπας ζάχαρη

2 κ.τ κανέλλα σε σκόνη

2-3 κ.σ ανθόνερο

2 ποτήρια ηλιέλαιο για τηγάνισμα

 

Για τη ζύμη

3 ποτήρια αλεύρι

2/3  ποτήρια φιστικελαιο

3 κ.σ μηλοξυδο ή ξύδι

2 κ.τ.γ baking powder

1 κ.σ ζάχαρη

1/2  ποτήρι νερό

1 κ.σ ανθόνερο

 

Παρασκευή

Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη μας. ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σε ένα μπολ. Τη ζυμώνουμε με τα χέρια καλά και την αφημουμε στο ψυγείο σκεπασμένη, για τουλάχιστον 1 ωρα πριν ανοίξουμε το φύλλο.

Σε ένα άλλο μπολ, σμίγουμε όλα τα υλικά της γέμισης τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και αφού ανοίξουμε το φύλλο μας, σε λεπτο φύλλο και σε μεγάλη διάμετρο, βάζουμε από μια κουταλιά της γέμισης μας σε κάποια απόσταση η μια από την άλλη, (φροντίζοντας να αφήσουμε κάποια απόσταση ζύμης από πάνω), γυρίζουμε το πάνω το φύλλο, κλείνουμε και με το στόμιο ενός ποτηριού, κόβουμε τα μπουρέκια μας, διακοσμούμε γύρω γύρω πατώντας τα με ένα πιρουνάκι (αν θέλουμε) και τα τηγανίζουμε σε ζεστο λάδι. Τα γυρνάμε από ολες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικο χαρτί. Όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη αχνη.