CHEESECAKE με Sour Cream ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ. ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ, Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ CHEESECAKE ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΓΛΥΚΟ.

Χρόνος Ετοιμασίας: 20, Χρόνος Ψησίματος: 45΄ Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

320 θερμίδες ανά 100 γρ.

Θα χρειαστούμε ένα ταψί με αφαιρούμενη βάση διαμέτρου 20 εκ.

ΥΛΙΚΑ

Για 8 μερίδες

Για τη βάση

140 γρ. μπισκότα Digestive αλεσμένα

1 κουταλιά κακάο

40 γρ. μαργαρίνη

Για τη γέμιση

400 γρ. τυρί κρέμα

180 γρ. ζάχαρη

1 κουτάλια Custard Powder

3 αβγά

150 γρ. Sour Cream ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ διαλυμένα σε 50 ml ζεματιστό νερό

170 γρ. σοκολάτα λιωμένη

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση του cheesecake. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε τα μπισκότα, το κακάο και τη μαργαρίνη. Αλέθουμε για να ενωθούν τα υλικά μας και πιέζουμε το μείγμα στη βάση του ταψιού μας.

  2. Ρίχνουμε στο πολυμίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, την Custard Powder, τα αβγά, τη Sour Cream και τον διαλυμένο καφέ. Κτυπάμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Σταματάμε το κτύπημα, ρίχνουμε στο μείγμα τη σοκολάτα και κτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.

  3. Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση του μπισκότου και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Ψήνουμε το cheesecake για 40 λεπτά.

  4. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει πριν το σερβίρουμε.

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδου