Μία υπέροχη, γευστική και λατρεμένη πίτα!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Χρόνος ψησίματος: 40΄

Υλικά  για 8 μερίδες, 325γρ. ανά μερίδα

 

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ταψί για πίτες

Για τη ζύμη:

230γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι αλάτι

60γρ. βούτυρο

85ml νερό

Για τη γέμιση:

500γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρούς κύβους

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 καρότα καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους

200ml λευκό κρασί

200ml Φρέσκο Γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης

30γρ. corn flour, διαλυμένο σε λίγο από το γάλα

1 κουταλάκι θυμάρι

1 κουταλιά μουστάρδα

1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη

Αλάτι, πιπέρι

100ml. Κρέμα Γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης

100γρ. αρακά κατεψυγμένο, που έχει ξεπαγώσει

100γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο, που έχει ξεπαγώσει

 

Eκτέλεση:

  • Στο food processor ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα κτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να έχουμε ψίχουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ
  • Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε για μισό λεπτό το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα καρότα, μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το corn flour διαλυμένο στο γάλα
  • Προσθέτουμε, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και την Κρέμα Γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι
  • Αδειάζουμε το μείγμα κοτόπουλου στο ταψί και σκορπάμε τα ψίχουλα ζύμης πάνω στο μείγμα
  • Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40’ ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει
  • Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα