Τα ήδη αρωματισμένα μπιφτέκια έχουν μια απογείωση στη γεύση μέσω της σως που όχι μόνο είναι πικάντικη από τη χρήση της φέτας, αλλά και λεμονάτη, καθώς χυμός και ξύσμα λεμονιού έχουν χρησιμοποιηθεί.

Επιπλέον, η σως είναι αρκετά κρεμώδης χάρη στο Στραγγάτο γιαούρτι που χρησιμοποιείται.

Η επιλογή του φούρνου για το ψήσιμο είναι κάτι που δεν θα άλλαζα καθώς τα μπιφτέκια είναι ελαφριά χωρίς λίπος/λάδι, καθώς επίσης και η υψηλή θερμοκρασία που χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα δημιουργεί μία ωραία κρούστα στο εξωτερικό και παράλληλα τα μπιφτέκια διατηρούνται ζουμερά.

Υλικά:
• 1 κιλό κιμά κοτόπουλου, από φιλέτα
• 100 γρ τριμμένη φρυγανιά
• 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 αυγά
• 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το αλείψουμε τα μπιφτεκάκια
• 1 ½ κ.γ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα
• 1 ½ κ.γ. Σουμάκη
• 1 κ.γ. κουρκούμη
• 1 κ.σ. δυόσμο ξηρό, αλεσμένο
• ½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα και ψιλοκομμένα
• 125 ml λευκό κρασί
• 1 ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
• ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη Σως Φέτας
• 150 γρ Χαραλαμπίδης Κρίστης Φέτα κομμένη σε κομμάτια και όχι θρυμματισμένη
• 50 γρ Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό Χαραλαμπίδης Κρίστης
• 70γρ Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
• 1 ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:
1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σως προσθέτοντας όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ, αναμιγνύοντας καλά, Διατηρήστε το ψυγείο
2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη τριμμένη φρυγανιά μαζί με το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σουμάκι, την κουρκούμη, την πάπρικα , τον μαϊντανό , τα αυγά, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε πάνω τους το κρασί. Αναμειγνύουμε σχολαστικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα ή ακόμα και για όλη τη νύχτα.
3. Την επόμενη ημέρα, ή μια ώρα αργότερα, προθερμαίνουμε τον φούρνο με τις πάνω και κάτω αντιστάσεις και τον αέρα, όχι τη σχάρα, στους 200° Κελσίου και τοποθετούμε μια σχάρα στη μέση του φούρνου.
4. Εν τω μεταξύ, παίρνουμε το μίγμα από το ψυγείο και ενώ σε κρύα μορφή πλάθουμε σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, ελαφρώς πιεσμένο και τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί του φούρνου. Αλείβουμε τα μπιφτεκάκια με λίγο ελαιόλαδο, καλύπτουμε με το ταψί και ψήνουμε για 13 λεπτά. Γυρίζουμε τα μπιφτεκάκια από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 7 λεπτά ακόμα. Θέλετε ένα χρυσαφί χρώμα για τα μπιφτεκάκια σας, και το εσωτερικό μαγειρεμένο αλλά ζουμερό επίσης!
5. Σερβίρουμε με τη σως φέτας μαζί με σαλάτα κινόα ή με τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα.

Συνταγή από: Frixos Personal Chefing