Μία υπέροχη, γευστική και λατρεμένη πίτα! Από μικρή απέφευγα τις πίτες, ειδικά όσες είχαν γέμιση κρέας. Γιατί οι κρεατόπιτες και κοτόπιτες, συνήθως φτιάχνονται από κρέατα όχι και τόσο ποιοτικά. Εφόσον ήθελα μια ποιοτική πίτα κοτόπουλου θα έπρεπε να τη φτιάξω μόνη μου! Κατέληξα λοιπόν στην πιο κάτω συνταγή την οποία θεωρώ υπέροχη. Για την παρασκευή της πίτας χρησιμοποίησα καλής ποιότητας στήθος κοτόπουλου.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
Υλικά για 8 μερίδες, 325 ανά μερίδα

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ταψί για πίτες

Για τη ζύμη
230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι αλάτι
60 γρ. Country Life Βούτυρο
85 ml νερό

Για τη γέμιση
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
200 ml λευκό κρασί
200 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα
30 γρ. Corn flour διαλυμένο σε λίγο από το γάλα
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλιά μουστάρδα
1κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι
100 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος
100 γρ. Μπάρμπα Στάθης Αρακάς (Μπιζέλι) που έχει ξεπαγώσει
100 γρ. Μπάρμπα Στάθης Καλαμπόκι που έχει ξεπαγώσει

Eκτέλεση
1. Στο food processor ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να έχουμε ψίχουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
2. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για μισό λεπτό το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα καρότα, μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το corn flour διαλυμένο στο γάλα. Προσθέτουμε, το θυμάρι, τη μουστάρδα, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τον αρακά και το καλαμπόκι.
3. Αδειάζουμε τη γέμιση κοτόπουλου στο ταψί. Σκορπάμε τα ψίχουλα ζύμης πάνω στο μείγμα με κοτόπουλο.
4. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για σαράντα λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη σερβίρουμε ζεστή ή και κρύα ακόμα αν θέλουμε.

Συνταγή από : Αθηνά Λοιζίδου