Υλικά

  • 6 χοιρινές μπριζόλες (λαιμού)
  • 1 κιλό πατάτες περίπου κομμένες στα 4
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες σε χοντρές φέτες
  • 1 φλιτζ. καφέ μικρό μοσχάτο κρασί ή ημίγλυκο ή λευκό ξηρό
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 200 γραμ. κεφαλοτύρι ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ σε κύβους
  • λίγο νερό

 

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι, το κεφαλοτύρι και τη μουστάρδα στη γάστρα – κατά προτίμηση – πήλινη και τα ανακατεύουμε.
Την σκεπάζουμε και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Μετά ανακατεύουμε τη μουστάρδα στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό, προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι ξανασκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.
Κλείνουμε το φούρνο και χωρίς να τον ανοίξουμε αφήνουμε μέσα τη γάστρα μισή ώρα.