ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
———————-
Για τη ζύμη:
1+1/2 φλ αλεύρι 00
125 γρ βούτυρο κρύο-αλατισμένο
Λίγο αλάτι
1/4 φλ νερό χλιαρό

Για τη γέμιση:
2 αυγά κτυπημένα
3/4 φλ μέτριο γιαούρτι Στραγγάτο 2% λιπαρά/ Χαραλαμπίδης-Κρίστης
1 φλ ψιλοτριμμένη αναρή ξηρή /Χαραλαμπίδης-Κρίστης
1/2 φλ ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι / Χαραλαμπίδη-Κρίστης
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο-2 κ.σούπας ελαιόλαδο
5 μανιτάρια ( οποιουδήποτε τύπου) ψιλοκομμένα
1 κ.σούπας τάραγκον ( εστραγκόν) ξηρό ή φρέσκο
1/2 κ.τσαγιού θαλασσινό αλάτι-πιπέρι
7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση για γαρνιτούρα

ΠΩΣ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
————————
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο
Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη μας. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και το προσθέτουμε μαζί με το αλεύρι, το νερο και το αλάτι σε ένα δυνατό blender. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μας δώσει μια εύπλαστη ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια. Εναλλακτικά μπορούμε να τη πλάσουμε και με τα χέρια βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Τη στρώνουμε σε μια κανονική ταρτιέρα φροντίζοντας να καλύψουμε και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη βάση της σε διάφορα μέρη, και τη ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο και δε τον σβήνουμε.
Εντωμεταξύ, σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε. το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν καλά και να αρχίσουν να ροδίζουν.Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε τα τυχόν περιττά υγρά.
Σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά μαζί με το γιαούρτι και προσθέτουμε την αναρή, το κεφαλοτύρι, το τάραγκον, το αλάτι, το πιπέρι και το μείγμα από το τηγάνι. Περιχύνουμε στη ψημένη τάρτα, προσέχοντας να μη ξεχυλήσει το μείγμα, γαρνίρουμε με τα ντοματίνια και τη ψήνουμε για ακόμη 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, τη κόβουμε και τη σερβίρουμε μόνη της ή με μια ελαφριά σαλάτα.

Συνταγη απο: Angels Recipe by Louiza Zembyla