Θα χρειαστούμε ένα στρόγγυλο ταψί διάμετρο 20 εκ στρωμένη η βάση του με λαδόχαρτο

Υλικά

90 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κομμάτια

1 κουταλιά ξύσμα φλούδα πορτοκάλι

165 γρ. ζάχαρη

2 αβγά

230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι baking powder

125 γρ. Sour cream ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

100 ml νερό

Για το frosting

240 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι ξύσμα φλούδα πορτοκάλι

30 γρ. βούτυρο

50 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 16oC .

  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέικ και κτυπάμε για 5 λεπτά.

  3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά.

  4. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά για το frosting και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν και να έχουν μια υφή που να αλείφετε εύκολα.

  6. Απλώνουμε το frosting στο κρύο κέικ, παγώνουμε και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδη