• 3 μπανάνες (κανονικές όχι πολύ ψημένες )
  • 150γρ γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης στραγγάτο
  • 150γρ. μέλι
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές άγλυκο peanut butter
  • 2 κουταλιές coconut oil
  • 200γρ αλεύρι που φουσκώνει
  • 100γρ. κακάο
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι baking powder

Για την επικάλυψη

200γρ. σοκολάτα της επιλογής σας (κουβερτούρα, γάλακτος, πραλίνα, λευκή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

20 γρ. βούτυρο

100γρ γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης

 

Κόβω τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια  προσθέτω το γιαούρτι, το μέλι, τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο και τα κτυπάω καλά στο blender.

Επειτα ρίχνω το μίγμα σε ένα μπωλ. Προσθέτω το λάδι και το αυγό και κτυπάω καλά με το σύρμα.

Σε ξεχωριστό μπωλ αναμιγνύω το αλεύρι, το κακάο, την μαγειρική σοδα και το baking powder. Προσθέτω σιγά σιγά το μίγμα με αλεύρι στο υγρό μίγμα.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα (ή οποιουδήποτε άλλου μεγέθους επιθυμείτε) και ψήνουμε για 45λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου.

Μέχρι να ψηθεί φτιάχνουμε τη σοκολατένια επικάλυψη.

Σπάζουμε την μπαρα σοκολάτας σε ένα μπωλ προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο. Βάζουμε στα μικροκύμματα γι 1-1,5 λεπτό.

Επειτα ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

 

Αφού ψηθεί το κέικ, αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα ρίχνουμε από πάνω το μίγμα σοκολάτας, στολίζουμε με λίγα κομματάκια μπανάνας και το σοκολατοκέικ μας είναι έτοιμο.