Συστατικά
• 500 γρ Κοχύλια ζυμαρικά
• 200 γρ Χαραλαμπίδης Κρίστης Αναρή αλατισμένη
• 120 γρ Χαραλαμπίδης Κρίστης Φέτα,
• 80 γρ Χαραλαμπίδης Κρίστης Στραγγάτο 2% Γιαούρτι, 4 κ.σ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες Σκόρδο, ψητό
• 80 γρ φρέσκο Βασιλικό, φύλλα στα κοτσάνια τους
• 1 ½ κ.γ. ξερή Ρίγανη, αλεσμένη
• 30 ml χυμός Λεμονιού
• 4 λίτρα νερού
• 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
• ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Κατευθύνσεις
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα φέρνουμε το νερό σε μια βράση σε υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε τα περισσότερα φύλλα βασιλικού στα κοτσάνια τους και τα βράζουμε για 20 δευτερόλεπτα. Τα βάζουμε σ’ ένα δοχείο γεμάτο κρύο νερό και παγάκια. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν για 10 λεπτά.
2. Στην ίδια κατσαρόλα φέρνουμε το νερό πίσω σε μια βράση και προσθέτουμε αρκετό αλάτι. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας περιστασιακά, έτσι ώστε να μην κολλήσουν και να μαγειρεύουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στο κουτί των ζυμαρικών μείον 1 ½ λεπτά. Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά.
3. Χρησιμοποιήστε το μεγάλο μπολ με τη μεταλλική λεπίδα του πολυμίξερ και προσθέστε τον βασιλικό, το λάδι και το σκόρδο και ψιλοκόψτε. Προσθέτουμε την αναρή, τη φέτα και το γιαούρτι και επεξεργαζόμαστε για ένα λεπτό ακόμα. Τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και επεξεργαζόμαστε για να πετύχουμε μία μέτρια κρέμα, προσθέτοντας από το νερό των ζυμαρικών όσο χρειάζεται για να το πετύχουμε.
4. Εν τω μεταξύ, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε πίσω στη κατσαρόλα και προσθέτουμε από πάνω τη σως. Ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά για περίπου 1 λεπτό, για να απορροφήσουνε όσο το δυνατόν περισσότερη από τη σως. Αν είναι πολύ παχύ προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
5. Σερβίρουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού που έχουν ψιλοκοπεί.

Συνταγή από: FrixosPersonalChefing