ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
————————
1/2 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 4 ώριμα λεμόνια και ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 φλ μέλι
Αλάτι- πιπέρι
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
2-3 κλωναράκια από φρέσκο κατά προτίμηση δεντρολίβανο
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
Μπόλικο Κεφαλοτύρι τριμμένο Χαραλαμπίδη- Κρίστη

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
————————
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη και αρκετά βαθειά κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το μοσχαράκι μας στο ελαίολαδο μέχρι να ροδίσει καλά. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Όταν ροδίσει καλά και αυτό,  ξαναβάζουμε πίσω το μοσχάρι και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, το πιπέρι, το αλάτι και τα φυλλαράκια από το δεντρολίβανο. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και τα σκεπάζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
Το αφήνουμε να ψηθεί για 40 λεπτά περίπου, φροντίζοντας να κινήσουμε τη κατσαρόλα, δεξιά και αριστερά, από 2-3 φορές!
Στα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε ελαφρά και ξεσκεπάζουμε για να καταστηθεί η λεμονάτη σάλτσα μας.
Αφαιρούμε το κρέας από τη κατσαρόλα, προσθέτουμε αρκετό νερό στη σάλτσα, τόσο, όσο για να ψήσουμε το ζυμαρικό μας και αναλόγως με τις οδηγίες του παρασκευαστή.
Όταν ψηθεί προσθέτουμε το μοσχάρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και γαρνίρουμε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι!
Σερβίρουμε αμέσως!

 

Συνταγη απο: Angels Recipe by Louiza Zembyla