Το πάθος που έχω για το μαύρο πιπέρι χρονολογείται στα εφηβικά μου χρόνια, όπου η αγαπημένη μου μπριζόλα σε ένα δημοφιλές εστιατόριο εκείνης της εποχής, ΚΟΡΩΝΑ, ήταν το ‘Pepper Steak’ τους. Δίνω το καλύτερό μου για να φέρω πίσω αυτές τις αναμνήσεις και πιστέψτε με ότι δεν είναι τόσο δύσκολο!

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και φασολάκια πλατύ, μαζί με χοντρό θαλασσινό αλάτι και φρέσκο θυμάρι.

Συστατικά

• 2 Μπριζόλες Κόντρα Φιλέτο, περίπου 250 γρ η μία
• 1 κ.σ. Κραμβέλαιο
• 3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι, χοντρά θρυμματισμένο
• 120 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος
• 500 γρ Μπάρμπα Στάθης Φασολάκια Πλατιά
• 1 κ.σ. Mουστάρδα Dijon
• 1 κ.σ. Worcestershire σως
• 1 σκελίδα Σκόρδο
• 100 ml Κονιάκ
• 150 ml Ζωμό Βοδινού Κρέατος
• 2 κ.σ. Φρέσκο Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
• 1 κ.γ. Θαλασσινό Χοντρό Αλάτι
• 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες
1. 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα, βγάλτε τις μπριζόλες από το ψυγείο. Όταν φθάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε, και τις δύο πλευρές και τις άκρες τους.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα φέρνουμε το νερό σε μια βράση σε υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε τα πλατιά φασολάκια και μόλις έρθουν σε μια βράση περιμένουμε ένα λεπτό και στη συνέχεια αφαιρούμε από την κατσαρόλα σε ένα μπολ γεμάτο κρύο νερό και μερικά παγάκια. Στραγγίζουμε, αφήνουμε να στεγνώσουν και κρατάμε στην άκρη.
3. Βάλτε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι από χυτοσίδηρο σε υψηλή φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί για 2 λεπτά μέχρι να καπνίσει. Προσθέτουμε το λάδι στο τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί για 1 λεπτό μέχρι να καπνίσει. Χρησιμοποιώντας μεταλλικές λαβίδες, προσεκτικά προσθέτουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι μακριά από εμάς, ψήνοντας την κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά (για μέτρια ψήσιμο) μέχρι να πετύχετε μια ωραία κρούστα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε να ‘ξεκουραστούν’ καλυμμένες με αλουμινόχαρτο για να μείνουν ζεστές.
4. Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε τους κόκκους πιπεριού σε ένα γουδί και σπάμε χοντρά.
5. Χρησιμοποιήστε το ίδιο τηγάνι και σε υψηλή θερμότητα προσθέτουμε το κονιάκ. Γείρτε το τηγάνι έτσι ώστε το αλκοόλ να αναφλεγεί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό βοδινού, και ενώ σε υψηλή θερμότητα αφήνουμε να μειωθεί στο μισό.
6. Γυρίστε σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε το σκόρδο, του κόκκους πιπεριού, τη Worcestershire σως και την μουστάρδα Dijon, ανακατώνοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε μέχρι να πετύχετε μια παχύρευστη κρέμα. Αφαιρέστε το σκόρδο και ανακατέψτε τον μαϊντανό και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.
7. Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε πιάτα, ρίχνουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε δίπλα στις πατάτες και τα φασολάκια.

Συνταγή από: FrixosPersonalChefing