Υπέροχος κορμός σοκολάτας που φτιάχνετε πολύ εύκολα! Ένα γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας και να διακοσμήσετε ανάλογα με την περίπτωση που θέλετε να το σερβίρετε. Εδώ τον έχουμε διακοσμήσει με λουλουδάκια εποχής για μια ανοιξιάτικη και Πασχαλινή διάθεση.

 

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί  διστάσεις γύρο στα 29Χ10Χ6 εκ. στρωμένο με μπόλικη μεμβράνη από όλες τις πλευρές.

 

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄

Θερμίδες ανά 100 γρ. 375

 

Υλικά

230 γρ. μπισκότα Μarie ή Πτι-Μπερ κομμένα στα 4

500 γρ.

130 γρ. κακάο

130 γρ. Drinking chocolate

130 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Για το frosting

250 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. κακάο

80 γρ. τυρί κρέμα

50 γρ. ανάλατο βούτυρο

 

Eκτέλεση

  1. Στρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί με μεμβράνη, αφήνοντας αρκετό περιθώριο απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα, το κακάο, το drinking chocolate, την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα μας να πήξει λίγο και τα υλικά να ενωθούν.
  3. Ρίχνουμε στο μείγμα τα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης και πιέζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα.  Το καλύπτουμε με την μεμβράνη που περισσεύει γύρο γύρο και βάζουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες τουλάχιστον για να σφίξει.
  4. Παράλληλα φτιάχνουμε το frosting. Ρίχνουμε όλα τα υλικά του σε ένα πολιμίξερ και χτυπάμε μέχρι τα υλικά απλά να ενωθούν. Μεταφέρουμε το frosting σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να το χρειαστούμε.
  5. Για να το τελειώσουμε, αναποδογυρίζουμε το γλυκό με την φόρμα σε μια μακρόστενη πιατέλα η σανίδι. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και απλώνουμε το frosting στο γλυκό. Διακοσμούμε ανάλογα με ότι θέλουμε. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

 

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδη