ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
• 1 Καπάκι Λάπας, Black Angus, περίπου 500g
• 2 κ.σ. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό Χαραλαμπίδης Κρίστης
• 2 Θυμάρι, ξηρό
• 1 κ.γ. Ρίγανη, ξηρή
• 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
• 1 κ.σ. φρέσκο Δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο, συν 6 ακόμα κλαδάκια
• 1 κ.σ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. ξύσμα Λεμονιού
• 1 κ.σ. χυμό Λεμονιού
• 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
• 50ml Ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
• ½ κ.γ. φρεσκοαλεσμένο Μαύρο Πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Για να φτιάξουμε την μαρινάδα βάζουμε σε ένα μπολ το Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό Χαραλαμπίδης Κρίστης
2. μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τα κλαδάκια δενδρολίβανου, το αλάτι, το πιπέρι και το καπάκι λάπας. Τοποθετούμε το καπάκι λάπας σε μια μεγάλη πιατέλα και προσθέτουμε τη μισή μαρινάδα στη μια πλευρά και τη μισή στην άλλη. Στη συνέχεια, το βάζουμε σε μια μεγάλη πλαστική τσάντα zip μαζί με τα κλαδάκια δενδρολίβανου. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.
3. Περίπου 30 λεπτά πριν είστε έτοιμοι να ψήσουμε, αφαιρούμε το καπάκι λάπας από το ψυγείο για να το φέρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε το καπάκι λάπας στη σχάρα η οποία πρέπει να είναι πάρα πολύ ζεσταμένη. Ψήνουμε τη κάθε μεριά για περίπου 4 λεπτά, για μέτρια-ωμό. Δεν το μετακινούμε μέχρι να το γυρίσουμε στην άλλη πλευρά του.
4. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια, κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με πλιγούρι και φασολάκια.

 

Συνταγή από: Frixos Personal Chefing