Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 200ml κρέμα γάλακτος XΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 10-12 λιαστές ντομάτες
  • 3 κ.σούπας λευκό κρασί
  • 1 κ.σούπας βούτυρο για το τσιγάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας

 

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες σε κομματάκια.
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από λίγο προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες. Με το που δούμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να έχουν μαλακώσει, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε για λίγο ακόμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Κατόπιν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 5-10 λεπτά.
Σβήνουμε και ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.