Ένα πιάτο που μου αρέσει πολύ, μιας και είμαι λάτρης των μακαρονάδων. Η σος ντομάτας είναι απλά ακαταμάχητη!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 5΄
Χρόνος ψησίματος: 15΄
Για 4-5 μερίδες
Υλικά
1 κουτί (500 γρ.) μακαρόνια σπαγγέτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 ml κόκκινο κρασί
1 κουτί (500 γρ.) ντομάτα στον τρίφτη
1/4 ποτηριού φρέσκα φύλλα δυόσμου
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
50 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος Light 17% λιπαρά
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
½ συσκευασία Πισσουρκώτικο Αιγοπρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης τριμμένο
Eκτέλεση
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για ένα λεπτό.
2. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, τα φύλλα δυόσμου, τη ζάχαρη, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά. Τέλος ανακατεύουμε μέσα την κρέμα.
2. Εντωμεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό νερό μέχρι να κοχλάσει και ψήνουμε τα μακαρόνια για 8-10 λεπτά ή στον βαθμό που θέλουμε. Τα στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με τη σος. Σερβίρουμε με το τριμμένο Πισσουρκώτικο Αιγοπρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδου