Ένας ωραίος συνδυασμός για μια λαχταριστή μακαρονάδα. Και φυσικά φτιάχνονται εύκολα σε μία μόνο κατσαρόλα.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Υλικά για 2-3 μερίδες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους
200 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια κομμένα
20 γρ. αλεύρι
300 ml νερό
1 ζωμός κότας Knorr
250 γρ. μακαρόνια πένες
200 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης φυτική κρέμα
2 ποτήρια φρέσκα φύλλα σπανακιού ψιλοκομμένα
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά λάδι τρούφας
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και τον σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε μαζί για ακόμη 1 λεπτό.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, τον ζωμό, το αλάτι και πιπέρι.
3. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 14 λεπτά.
3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το σπανάκι, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Σερβίρουμε αμέσως.