ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

6 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο (Portobello),
2 ½ κουταλιές κουκουνάρια,
1 Χαλούμι πακέτο 225γρ Χαραλαμπίδης Κρίστης
2 γεμάτες κουταλιές πέστο βασιλικού (Basil Pesto) από βαζάκι,
1 φλ. Αναρή Χαραλαμπίδης Κρίστης, λιωμένη με πιρούνι
ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Καβουρδίζετε ελαφρά τα κουκουνάρια ανακατεύοντάς τα συνεχώς σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι χωρίς λάδι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και τα αδειάζεται αμέσως σε ένα μπολ. Κόβετε το χαλούμι

Χαραλαμπίδης Κρίστης σε φέτες πάχους 1 εκ. περίπου, λαδώνετε ελαφρά το τηγανάκι και το ψήνετε μέσα τμηματικά, μέχρι που όλες οι φέτες να ροδίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Ύστερα τα κόβετε σε κυβάκια. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα μανιτάρια αφαιρώντας το κοτσανάκι και τα «λέπια» τους, ξύνοντάς τα με ένα κουταλάκι. Χτυπάτε με το μίξερ την αναρή με το πέστο μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Λαδώνετε και αλατοπιπερώνετε τα μανιτάρια και τα απλώνετε στο ταψί του φούρνου ντυμένο με αντικολλητική λαδόκολλα. Τα γεμίζετε με αναρή Χαραλαμπίδης Κρίστης και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε, σκορπάτε απάνω τα κουκουνάρια και το χαλούμι

Χαραλαμπίδης Κρίστης και τα σερβίρετε αμέσως.

 

TIP

Τα μανιτάρια πορτομπέλο (Portobello) είναι μανιτάρια καλλιέργειας, όμοια με τα άσπρα μανιτάρια μόνο που έχουν χρώμα μπεζ-καφέ και τα αφήνουν να μεγαλώσουν και να πάρουν τεράστιες διαστάσεις

 

Source : xrysessyntages.com