Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό με υπέροχη σος που θα σας ενθουσιάσει.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 40΄
Για 6 μερίδες
Υλικά
6 μέτριες μελιτζάνες
2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. (1 συσκευασία) πουρές ντομάτας
90 ml ελαιόλαδο
150 ml νερό
40 γρ. ζάχαρη
30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σος
100 γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Φέτα
100 γρ. Στραγγάτο Γιαούρτι 2% Χαραλαμπίδης Κρίστης
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
Για να σερβίρουμε
Λίγη αλεσμένη πάπρικα
Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος.
2. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σ’ ένα μεγάλο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τους το μείγμα ντομάτας. Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε καλυμμένες για 45 λεπτά έως 1 ώρα. Τις ξεσκεπάζουμε και τις ψήνουμε για ακόμη 45 λεπτά ακάλυπτες. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
4. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα με το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να έχουμε μία πηκτή σος.
5. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες αφού τις περιχύσουμε με τη σος και λίγη αλεσμένη πάπρικα, αν θέλουμε.

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδου