Μία τυρώδης μπεσαμέλ, εμπλουτισμένη με τσένταρ και κεφαλοτύρι. Τόσο ωραία για χάμπουργκερ αλλά και για πάνω σε τηγανιτές πατάτες, σαν βούτημα για κράκερς και λαχανικά. Μην ξεχνάτε ότι μπορεί επίσης να είναι η σάλτσα των ζυμαρικών σας ή πάνω από τα βραστά αυγά σας, και γιατί όχι πάνω από τα τρυφερά λαχανικά σας.

Συστατικά
Για την μπεσαμέλ:
• 650 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης φρέσκο γάλα 3% λιπαρά
• 75 γρ Χαραλαμπίδης Κρίστης Κεφαλοτύρι τριμμένο
• 180 γρ Cathedral City Matured Cheddar, τριμμένο
• 50 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 50 γρ Country Life Αλατισμένο Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
• ½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Κατευθύνσεις
1. Σε μια μεσαία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και μόλις λιώσει προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι Συνεχίζουμε να χτυπάμε και να μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει λίγο χρυσαφί χρώμα και να μυρίζει σαν μπισκότα.
3. Σε αυτό το σημείο αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζεστό γάλα, 2 κουταλιές τη φορά και συνεχίζουμε να χτυπάμε γρήγορα. Όταν επιτύχουμε μια ωραία, όχι πάρα πολύ ρευστή κρέμα, μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή και μαγειρέψτε ενώ ανακατεύετε συχνά, μέχρι η σως να είναι αρκετά παχιά αλλά και ρευστή για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε αργά τα τυριά, αν τα προσθέσετε όλα μαζί υπάρχει η πιθανότητα τα τυριά να αφήσουν στη σως σκληρά κομμάτια που έχουν κρυσταλλοποιηθεί. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα κρατώντας τη κατσαρόλα στη φωτιά αλλά και αφαιρώντας την από τη φωτιά κάθε τόσο για τη σως να κρατηθεί αρκετά ζεστή αλλά χωρίς να αναβράζει και να μπορέσουν τα τυριά να λειώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Συνταγή από: FrixosPersonalChefing