ΥΛΙΚΑ
• 1 φλυτζάνι ξηρά ρεβύθια, ή 2 x 400 γρ κονσέρβα/ψημένα
• 120 γρ Χαραλαμπίδης Κρίστης Στραγγάτο Light
• 4 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο, κατά προτίμηση ψημένη ήδη
• 3 κ.σ ξύδι μήλου μηλίτη
• 1 κ.γ κύμινο, αλεσμένο
• 1 κ.σ σπόρους ροδιού, για γαρνιτούρα
• 1 κ.γ φρέσκο δυόσμο, σπιτικό και τα φύλλα μόνο για γαρνιτούρα
• 1 κ.γ θαλασσινό αλάτι
• ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Εάν χρησιμοποιείτε κονσέρβες/μαγειρεμένα ρεβύθια, τότε παραλείψτε το 2-4.
2. Από την προηγούμενη νύχτα μουλιάζουμε τα ρεβίθια στο νερό.
3. Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε μεσαία κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό 4 εκατοστά πάνω από το επίπεδό τους. Σε υψηλή θερμότητα φέρνουμε το νερό σε μια βράση, ελαττώνετε τη θερμότητα και σιγοβράζουμε για περίπου 45-60 λεπτά μέχρι τα ρεβίθια να είναι τρυφερά. Ελέγξτε συχνά, καθώς η αγνότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και ποικίλλει από τα ρεβίθια σας. Αφαιρούμαι κάθε αφρό που δημιουργείται.
4. Όταν είναι έτοιμο φυλάμε 1 ποτήρι από το νερό τους, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
5. Χρησιμοποιήστε ένα υψηλής ταχύτητας επεξεργαστή τροφίμων με τη μεταλλική λεπίδα προσαρτημένη. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το σκόρδο, το ξίδι μηλίτη, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει βελούδινη λεία. Ελέγξτε τη ρευστότητα και αν είναι πολύ πηχτή προσθέστε μερικά από το νερό που φυλάξαμε.
6. Σερβίρουμε σε ένα ρηχό μπολ, στολίζουμε με τους σπόρους του ροδιού και τα φύλλα δυόσμου και στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Συνταγή από: FrixosPersonalChefing