Νόστιμα και ελαφριά ορεκτικά, ιδανικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Θα χρειαστούμε 4 μικρά ταψάκια ή μπολ στρωμένα με μπόλικη μεμβράνη. Η χωρητικότητά τους πρέπει να είναι γύρω στα 120 ml το κάθε ένα.
Για 4 ορεκτικά
Υλικά
100 γρ. σολομός ψημένος και κομμένος σε μικρά κομμάτια
1 κουταλάκι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. Στραγγάτο Γιαούρτι 2% Χαραλαμπίδης Κρίστης
1 φακελάκι ζελατίνη διαλυμένη σε 100 ml ζεστό νερό
15 γρ. ζάχαρη
½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη (chilli powder)
1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Στρώνουμε 4 ταψάκια με μπόλικη μεμβράνη, με αρκετή να περισσεύει γύρω.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κομμάτια σολομού, το γιαούρτι, τη διαλυμένη ζελατίνη, τη ζάχαρη, το τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα στα έτοιμα ταψιά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσουν και να πήξουν.
4. Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και σερβίρουμε σε ψωμί.

Συνταγή από: Αθηνά Λοιζίδου