ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ( για 20 μικρά κομμάτια)

> ———————————————-

> Για τα pancakes:

> 3 φλ φρέσκο γάλα ελαφρύ Χαραλαμπίδης-Κρίστης

> 3 αυγά βιολογικά

> 3 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις *(ή όσο σηκώσει)

> 1/2 κ.γλυκού αλάτι-1 κ.γλυκού baking powder Ελαιόλαδο για άλειμμα στο

> τηγανάκι

>

> Για τη γέμιση:

> 2 φλ μαλακό τυρί – 1 φλ αναρή φρέσκια ανάλατη Χαραλαμπίδης Κρίστης

> 4 κ.σούπας γλυκό αμυγδάλου (σπιτικό ή έτοιμο)

>

> Για γαρνίρισμα : Ξηρά φρούτα και ξηρούς ανάλατους καρπούς της

> αρεσκείας μας, όπως : cranberries, κεράσια, φιστίκια Αιγίνης και

> αμύγδαλα ασπρισμένα Ζάχαρη άχνη και σιρόπι Αγαύης ( στα βιολογικά

> ράφια)

>

> ΠΩΣ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

> ————————

> Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ χεριού όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να μας δώσουν ένα ρευστό και λίγο πηχτό μείγμα, *(περισσότερο πηχτό, παρά ρευστό).

> Ζεσταίνουμε 1-2 σταγόνες ελαιόλαδου σε ένα πολύ μικρό τηγανάκι και παίρνουμε περίπου 3-4 κουταλιές σούπας από το μείγμα μας και ψήνουμε μία- μία τις κρέπες μας. Όταν ροδίσουν καλά από τη μια πλευρά, τις γυρίζουμε και από την άλλη για να ψηθεί και να ροδίσει και η άλλη πλευρά-Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά γιατί ψήνονται πολύ γρήγορα.

> Παίρνουμε περίπου μία κουταλιά σούπας  από το μείγμα τυριών και αλείφουμε μία – μία τις κρέπες τοποθετώντας τη μία πάνω από την άλλη. Πάνω από τη τελευταία βάζουμε μείγμα τυριού, ξηρά φρούτα και καρπούς.

> Την ώρα που θα σερβίρουμε γαρνίρουμε πρώτα με ζάχαρη άχνη και τέλος με

> το σιρόπι Αγαύης

>

> TIP

> —-

> Όταν έχουμε ξένους,  φτιάχνουμε τις κρέπες μας από μέρες πριν και να τις κρατήςουμε στο ψυγείο, για να έχουμε ένα εύκολο έδεσμα να ετοιμάσουμε την μέρα εκείνη. Επίσης και με τη κρέμα τυριών μπορούμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα. Να την έχουμε έτοιμη από πριν και απλά να δέσουμε το γλυκό μας τη τελευταία στιγμή.

Συνταγή από: Λουίζα Ζεμπύλα

>