ΒΔ Εύκολο

ΧΕ 30΄

 

Υλικά για 1 μπολ αρκετό για 3 άτομα

400 γρ. (3 μέτρια) παντζάρια καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες και ψημένα στον ατμό για 25 λεπτά η μέχρι να μαλακώσουν

1 μήλο καθαρισμένο και κομμένα σε μπαστουνάκια και διατηρημένα σε 3  κουταλιές φρέσκο χυμό λεμόνι

40 γρ. φέτα Χαραλαμπίδης Κρίστης θρυμματισμένη

30 γρ. κεφαλοτύρι  Χαραλαμπίδης Κρίστης, τριμμένο

10 γρ. καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φουντούκια

Σος

1 κουταλάκι (5 ml)  ελαιόλαδο

1 κουταλιά (15 ml)   ξίδι από λευκό κρασί

1 κουταλάκι ζάχαρη

Αλάτι- πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε πρώτα την σος ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ με ένα μικρό σύρμα.
  2. Ρίχνουμε τα παντζάρια σε σαλατιέρα όσο είναι ακόμη ζεστά, περιχύνουμε με την σος και ανακατεύουμε γιατί έτσι ρουφούν καλύτερα τη σος. Προσθέτουμε τα μήλα με το λεμόνι τους  και ανακατεύουμε.
  3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη θρυμματισμένη φέτα, το κεφαλοτύρι ,τα φουντούκια και σερβίρουμε.