ΥΛΙΚΑ

• 500γρ. Ζυμαρικά Πένε
• 250ml Σάλτσα Πέστο (βρείτε τη συνταγή στο τμήμα «Sauces»)
• 1 Μεγάλο κλαδί Ντοματίνια, ώριμα
• 100γρ. Πισσουρκώτικο Αιγοπρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης
• 2 Κλωνάρια φρέσκο Θυμάρι
• 1 Σκελίδα Σκόρδο, σπασμένο
• 5 Λίτρα Νερό
• 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
• ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
• ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα φέρνουμε το νερό σε βράση σε δυνατή φωτιά μαζί με αρκετό αλάτι. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας περιστασιακά, έτσι ώστε να μην κολλήσουν και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στο κουτί των ζυμαρικών μείον 2’. Κρατήστε ½ φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο με τον αέρα, στους 200°C και τοποθετούμε μια σχάρα στη μέση του φούρνου.
3. Παίρνουμε ένα μικρό τηγάνι που μπορεί να μπει και στον φούρνο, και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. 1’ αργότερα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και το θυμάρι. Σοτάρουμε για 30’’ και μετά προσθέτουμε τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για 2’ και αφαιρούμε από τη φωτιά. Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15’. Αφαιρούμε από τον φούρνο, πετάμε το σκόρδο και τα κλωνάρια του θυμαριού και κρατάμε τα ντοματίνια στην άκρη.
4. Εν τω μεταξύ, παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε τη σάλτσα του πέστο. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε πίσω στο τηγάνι με το πέστο. Πάντοτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά για περίπου 1’, για να απορροφήσουνε όσο το δυνατόν περισσότερη από τη σάλτσα. Αν είναι πολύ παχύρευστο προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
5. Αμέσως προσθέτουμε τα μισά από τα ντοματίνια, αφαιρεμένα από το κλαδί τους, και τα ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην τα σπάσουμε.
6. Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο, πασπαλίζουμε το Πισσουρκώτικο Αιγοπρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης και προσθέτουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια στο κλαδί τους. Τέλος, βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Συνταγή από: Frixos Personal Chefing