Υλικά

Για το χαλούμι

4 φέτες χαλούμι ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ (περίπου 350 γρ. συνολικά)
πίτες, για το σερβίρισμα

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κ. γλυκού τσίλι ή καυτερή πάπρικα σε σκόνη
  • χυμός από 1/2 λεμόνι

 

Για τη σαλάτα

  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, χοντροκομμένα
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 – 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

πίτες, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά, το τσίλι, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε με το μείγμα τις 4 μεγάλες φέτες χαλούμι.
Ψήνουμε το χαλούμι σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τον φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα, προσθέτουμε από 1 φέτα ψητό χαλούμι και σερβίρουμε με ζεστές αραβικές πίτες.