Μια νόστιμη και απολαυστική πορτοκαλόπιτα πλούσια σε σιρόπι. Τέλειο και μυρωδάτο γλυκό-κέικ για τον Πασχαλινό μπουφέ σας  το οποίο λατρεύω να απολαμβάνω και είμαι σίγουρη πως θα αρέσει σε όποιον το δοκιμάσει. Την επόμενη μέρα το γλυκό γίνεται πιο νόστιμο αφού δένει στο ψυγείο με το σιρόπι. Σερβίρετέ το με γιαούρτι στραγγάτο για μεγαλύτερη απόλαυση.

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15

Χρόνος Ψησίματος: 40΄

270 θερμίδες ανά 100 γρ.

Υλικά για  ένα μεγάλο πυρέξ

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ. ζάχαρη

6 αυγά

Ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι

460 γρ. αλεύρι γ.ο.τ.χ.

2 κουταλάκια baking powder

300 γρ. γιαούρτι στραγγάτο light ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

1 κουταλάκι αλάτι

Σιρόπι

250 γρ. ζάχαρη

160 ml νερό

300 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού, το αλεύρι, το baking powder, το γιαούρτι και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ενωθεί. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και το ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι το γλυκό να ροδίσει. Το βγάζουμε απ’ τον φούρνο και το χαράζουμε.
  3. Φτιάχνουμε το σιρόπι ρίχνοντας όλα τα υλικά του σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2 με 3 λεπτά και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Ραντίζουμε με το ζεστό κέικ με το καυτό σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με γιαούρτι.

Συνταγή απο: Αθηνά Λοιζίδης