Συστατικά

• 250 γρ Χαραλαμπίδης Κρίστης Κεφαλοτύρι
• 60 γρ Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
• 50 γρ Αλεύρι, αναμεμειγμένο με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
• 20 ml Χυμός Λεμονιού
• ½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Κατευθύνσεις
1. Βεβαιωθείτε ότι το Κεφαλοτύρι είναι τετραγωνισμένο. Στη συνέχεια κόψτε το τυρί σε μακρόστενα τετράγωνα 6-7 εκ μήκος 3-4 εκ πλάτος και περίπου 1 εκ πάχος.
2. Πριν βάλετε το τυρί στο μείγμα του αλευριού, πάρτε μια υγρή πετσέτα και τρίψτε απαλά το τυρί. Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας για να σκουπίστε το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας και στη συνέχεια το αλευρώνετε.
3. Χρησιμοποιείστε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το ελαιόλαδο. Ένα λεπτό αργότερα όταν το λάδι έχει θερμανθεί προσθέτετε το τυρί και τηγανίζετε για 2-3 λεπτά τη κάθε πλευρά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.
4. Σερβίρετε αμέσως προσθέτοντας από πάνω το χυμό λεμονιού.

Συνταγή από: FrixosPersonalChefing